Αστρονομικό το κόστος του Brexit για τη Σκωτία - Ζοφερό το μέλλον της χώρας

ΚΟΣΜΟΣ

Το Ινστιτούτο Fraser of Allander μελέτησε το κόστος που θα έχει το Brexit στην οικονομία για λογαριασμό της Σκωτσέζικης κυβέρνησης και τα ευρήματα προκαλούν τρόμο για το μέλλον της χώρας.

Σύμφωνα με τη μελέτη, αν η Σκωτία χάσει την πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή αγορά τότε το κόστος στην οικονομία θα ανέλθει στα 8 δισ. λίρες μέσα σε μια μόλις δεκαετία. Μέσα σε αυτό το διάστημα αναμένεται να «χαθούν» περίπου 80.000 θέσεις εργασίας ενώ μέσος μισθός θα μειωθεί κατά 2.000 λίρες.

Ακόμα και αν η Σκωτία καταφέρει να έχει μια συμφωνία παρόμοια με αυτή της Νορβηγίας

θα δεχθεί σοβαρό πλήγμα, απλά όχι τόσο ισχυρό. Το ΑΕΠ της χώρας θα μειωθεί κατά 2-3% και οι μισθοί θα δεχθούν μείωση της τάξης 800-1200 λιρών.

«Σε όποια συμφωνία και να καταλήξει η κυβέρνηση, το μέλλον της Σκωτίας θα είναι ζοφερό» δήλωσε η βουλευτής Joan McAlpine.

Σε πρόσφατες δηλώσεις της, η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας δήλωσε πως προτεραιότητα της είναι το προσφυγικό και η απομάκρυνση της Μεγάλης Βρετανίας από το Ευρωπαϊκό Δικαστικό Σύστημα, αφήνοντας να εννοηθεί πως η έξοδος από τις ευρωπαϊκές αγορές θα είναι ολοκληρωτική.

H Μέι επίσης δήλωσε πως η Αγγλική κυβέρνηση θα αποφάσιζε μόνης της για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για το Brexit, δήλωσε που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της πρωθυπουργού της Σκωτίας.

BrexitΣκωτίααστρονομικό κόστοςζοφερό μέλλονHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα