ΑΣΟΕΕ: Αποχώρησαν τα ΜΑΤ από το προαύλιο - Να ανοίξει η σχολή ζητούν οι φοιτητές (Photos/Video)

Τραυματίες από γκλομπς και χημικάΕΛΛAΔΑ

 

Αποχώρησαν από το προαύλιο της ΑΣΟΕΕ οι δυνάμεις των ΜΑΤ που νωρίτερα εισέβαλαν στον χώρο, εγκλωβίζοντας περίπου 200 φοιτητές που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό (λοκ άουτ) της σχολής για μία εβδομάδα αποφάσισε την Κυριακή η Σύγκλητος του ιδρύματος. Οι φοιτητές παραμένουν στον χώρο, ζητώντας να ανοίξει η σχολή. 

Πριν την αποχώρηση των ΜΑΤ

πάντως δυνάμεις της αστυνομίας απώθησαν βίαια φοιτητές που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι έξω από το Πανεπιστήμιο. Επίθεση δέχτηκαν και δημοσιογράφοι που προσπάθησαν να προσεγγίσουν στο σημείο.

Μετά από προσυγκέντρωση στη Βικτώρια οι φοιτητές κατευθύνθηκαν στο πανεπιστήμιο και εισήλθαν στο προαύλιο, δεχόμενοι στη συνέχεια επίθεση από τα ΜΑΤ. Ένας φοιτητής φέρει τραύμα στο κεφάλι από κλομπ ενώ μία φοιτήτρια υποφέρει από κρίση άσθματος λόγω των χημικών.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν φοιτητές στο topontiki.gr η αστυνομία για ώρα δεν επέτρεπε την απομάκρυνση του τραυματία, ο οποίος δέχτηκε πρώτες βοήθειες από τραυματιοφορέα του ΕΚΑΒ. Η αστυνομία φέρεται να έχει προχωρήσει σε μία προσαγωγή.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Κυριακής ανακοινώθηκε ο αποκλεισμός της σχολής από 11 έως και 17 Νοεμβρίου, χωρίς να δίνεται κάποια περεταίρω εξήγηση. Σύμφωνα με καταγγελία φοιτητών, ακολούθησε αστυνομικός έλεγχος από αστυνομικούς στους φοιτητές που σιτίζονταν στη λέσχη της σχολής ενώ, με νεότερη ανακοίνωση, η διοίκηση του Πανεπιστημίου ζήτησε από τους φοιτητές του ιδρύματος για την σίτισή τους κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού να κατευθυνθούν σε εστίες άλλων ιδρυμάτων όπως του ΕΚΠΑ, της Παντείου και του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Έξω από την ΑΣΟΕΕ βρέθηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡΑ 25.

Κλειστή παραμένει η οδός Πατησίων. 

ΑΣΟΕΕεπεισόδιαφοιτητέςΣύγκλητοςMedia Gallery: Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα