ΑΣΟΕΕ: Εγκλωβισμένοι από ΜΑΤ φοιτητές που προσπάθησαν να ανοίξουν τη σχολή (Photos/Video)

Τραυματίες από γκλομπς και χημικάΕΛΛAΔΑ

 

Εγκλωβισμένοι στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ παραμένουν 200 περίπου φοιτητές που επιχείρησαν να ανοίξουν την σχολή, της οποίας τον αποκλεισμό (λοκ άουτ) για μία εβδομάδα αποφάσισε την Κυριακή η Σύγκλητος του ιδρύματος.

Μετά από προσυγκέντρωση στη Βικτώρια οι φοιτητές κατευθύνθηκαν στη σχολή και εισήλθαν στο προαύλιο, δεχόμενοι στη συνέχεια επίθεση από τα ΜΑΤ. Ένας φοιτητής φέρει τραύμα στο κεφάλι

από κλομπ ενώ μία φοιτήτρια υποφέρει από κρίση άσθματος λόγω των χημικών.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν φοιτητές στο topontiki.gr η αστυνομία δεν επιτρέπει την απομάκρυνση του τραυματία, ο οποίος δέχτηκε πρώτες βοήθειες από τραυματιοφορέα του ΕΚΑΒ. Η αστυνομία φέρεται να έχει προχωρήσει σε μία προσαγωγή.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Κυριακής ανακοινώθηκε ο αποκλεισμός της σχολής από 11 έως και 17 Νοεμβρίου, χωρίς να δίνεται κάποια περεταίρω εξήγηση. Σύμφωνα με καταγγελία φοιτητών, ακολούθησε αστυνομικός έλεγχος από αστυνομικούς στους φοιτητές που σιτίζονταν στη λέσχη της σχολής ενώ, με νεότερη ανακοίνωση, η διοίκηση του Πανεπιστημίου ζήτησε από τους φοιτητές του ιδρύματος για την σίτισή τους κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού να κατευθυνθούν σε εστίες άλλων ιδρυμάτων όπως του ΕΚΠΑ, της Παντείου και του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Έξω από την ΑΣΟΕΕ βρέθηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡΑ 25.

Κλειστή παραμένει η οδός Πατησίων. 

ΑΣΟΕΕεπεισόδιαφοιτητέςΣύγκλητοςMedia Gallery: Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα