Απορρίπτει τα εκλογικά σενάρια σε όλους τους τόνους η κυβέρνηση - Διαβεβαιώσεις Βούτση και διαρροές από το …Ιράν

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατηγορηματικά και σε όλους τους τόνους αποκλείουν κυβερνητικά στελέχη το ενδεχόμενο εκ νέου προσφυγής στις κάλπες, πέντε μόλις μήνες μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη.

Τα σχετικά σενάρια αναθέρμανε η δήλωση του υπ. Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικού εταίρου, Πάνου Καμμένου στη Real News, ότι αν οι δανειστές επιμείνουν σε «παράλογες απαιτήσεις που δεν μπορούν

να γίνουν δεκτές, ο ελληνικός λαός θα έχει πάλι τον λόγο».

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση έχει μπροστά της ένα οδικό χάρτη που περικλείει την ψήφιση νομοσχεδίων από την Βουλή, την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και στην συνέχεια το άνοιγμα της συζήτησης για την απομείωση του χρέους.

«Δεν είμαστε χομπίστες εκλογών. Δεν έχει νόημα να συζητάμε κάτι τέτοιο. Είναι πρόσφατη και νωπή η λαϊκή εντολή. Μπροστά μας έχουμε το μεγάλο στοίχημα για την πρώτη αξιολόγηση, ώστε να έρθει το επόμενο και μεγαλύτερο που είναι το χρέος», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Βούτσης.

Κληθείς μάλιστα ο πρόεδρος της Βουλής να σχολιάσει τις δηλώσεις και τις αναφορές του Πάνου Καμμένου περί εκλογών, ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε χαρακτηριστικά πως «όλοι περάσαμε από αυτή την ηλικία στην πολιτική» και έκανε λόγο «περί δημιουργικής συμμετοχής στο διάλογο... έτσι να έχουμε να λέμε», αναφορές που μπορεί να ερμηνευτούν και ως αιχμές για τον κυβερνητικό εταίρο.

Παράλληλα ανώτατη κυβερνητική πηγή που συνοδεύει τον πρωθυπουργό στην επίσκεψή του στο Ιράν χαρακτήρισε «αδιανόητο» το ενδεχόμενο να γίνουν ξανά εκλογές, προσθέτοντας πως δεν μπορούν να γίνονται εκλογές κάθε τρεις μήνες.

Αυτό που απασχολεί την κυβέρνηση είναι το προσφυγικό, είναι η αξιολόγηση που πρέπει να προχωρήσει και να προχωρήσει η Ελλάδα στην ανάπτυξη μέσα από μια ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, ανέφερε η κυβερνητική πηγή σε σύντομη συνομιλία που είχε στην Τεχεράνη με δημοσιογράφους.

Πυρά από την αντιπολίτευση

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τα σενάρια για προκήρυξη πρόωρων εκλογών εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, αναρωτήθηκε αν η κυβερνητική εκπρόσωπος και ο Πάνος Καμμένος μπορούν να συνεννοηθούν.

«Πανικός. Ο κ. Καμμένος απειλεί - ποιους άραγε; με εκλογές. H κα Γεροβασίλη τις αποκηρύσσει, μετά βδελυγμίας. Ας συνεννοηθούν. Μπορούν;», αναφέρει στη σχετική ανάρτηση στο twitter ο κ. Κουμουτσάκος.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ζήτησε μέσω twitter από τα κυβερνητικά στελέχη να «σοβαρευτούν»:

«Επιτέλους σοβαρευτείτε. Μόνο εκλογές ξέρετε να κάνετε; Αν δεν μπορείτε, παραιτηθείτε», έγραψε.

Ο Στ. Θεοδωράκης ανέφερε πως ενδεχόμενες εκλογές θα ήταν «ταφόπλακα» για την οικονομία ενώ ο Βασίλης Λεβέντης επανέφερε την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση.

ΚυβέρνησηαντιπολίτευσηεκλογέςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα