Αποφυλακίζεται η Βίκυ Σταμάτη, αν καταφέρει να μαζέψει τις 50.000 της εγγύησης

ΕΛΛAΔΑ

Αποφυλακίζεται μετά από περίπου τρία χρόνια εγκλεισμού η Βίκυ Σταμάτη, με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο έκανε δεκτή την έβδομη αίτηση που υπέβαλε, επιβάλοντάς της περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα, της επιβλήθηκαν χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ και περιοριστικοί όροι. Οι δικαστές επέβαλαν στην κ. Σταμάτη τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα τρεις φορές τον μήνα, της αφαίρεσης διαβατηρίου

και της υποχρεωτικής διαμονής της στη διεύθυνση που δήλωσε στο δικαστήριο.

Οι συνήγοροι της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου ζήτησαν προθεσμία δύο μηνών για την καταβολή της εγγύησης και επανέλαβαν στο δικαστήριο πως η εντολέας τους αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και έχει μεγάλη δυσκολία να καταβάλει, άμεσα, το χρηματικό ποσό που της επιβλήθηκε.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ανέφερε για την κ. Σταμάτη ότι «με άκρα επιείκεια αποφάσισε το δικαστήριο και για τους όρους και για την εγγυοδοσία», σχόλιο που αναφερόταν στην απόδραση της κατηγορουμένης από το Δρομοκαϊτειο, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη.

Η κ. Σταμάτη έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό, για τις παράνομες αμοιβές του Άκη Τσοχατζόπουλου από εξοπλιστικά προγράμματα, σε ποινή κάθειρξης 12 ετών.

Σημειώνεται, ότι εάν δεν καταβάλει το ποσό της εγγύησης δεν θα μπορέσει να αποφυλακιστεί.

Σε δηλώσεις τους, οι συνήγοροι της κ. Σταμάτη και του συζύγου της, πρώην υπουργού, Φρ. Ραγκούσης, Γ. Παγορόπουλος και Ν. Κοτσαλής, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση της δικαιοσύνης. Ο κ. Ραγκούσης τόνισε πως η εντολέας του θα παραμείνει κρατούμενη μέχρι να μαζευτεί το ποσό και εξέφρασε την ελπίδα: «Θα καταφέρουμε να μαζέψουμε τα χρήματα».

Βίκυ ΣταμάτηαποφυλάκισηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα