Από την ακροδεξιά στην προοδευτική συμμαχία!

ΣΤΗΛΕΣΙστορίες για αγρίους

 

Κάποια στιγμή θα πρέπει να συμφωνήσουμε σ’ αυτήν τη χώρα με ποια μέτρα και σταθμά θα μετράμε, θα κρίνουμε, θα διαλεγόμαστε, θα σχηματίζουμε γνώμη.

Αυτή η βασική αρχή συνεννόησης, ωστόσο, όσο εύκολη κι αν φαντάζει, τόσο δύσκολη είναι στην εφαρμογή της για πολλούς λόγους - κι ένας από τους βασικότερους είναι ο λαϊκισμός.  Για παράδειγμα, ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε την εξουσία με την συνδρομή των ακροδεξιών ΑΝΕΛ.

Συνεργάστηκε αγαστά και μπροστά στα μάτια μας  με μια πληθώρα ακραίων δεξιών

και στελεχών της λαϊκής Δεξιάς από τον Πάνο Καμένο ως τον συνονόματό του Δημήτρη, την Κουντουρά που αργότερα ο Πάνος Καμένος που συνεργαζόταν με τον Γεωργαλά, την κατήγγειλε ως χουντική, τον Τέρνς Κουικ, την αλήστου μνήμης Ραχήλ Μάκρη και άλλους ακροδεξιούς κλώνους, μπουμπούκια θαυμαστά του ακροδεξιού περιβολιού (για να μην τους θυμίσουμε όλους)! Άρα θα ήταν προτιμότερο για τον ΣΥΡΙΖΑ να διέγραφε την λέξη «ακροδεξιά» από το λεξιλόγιό του για ένα ικανό διάστημα ώσπου η λυτρωτική λήθη να σβήσει τα ακροδεξιά του ίχνη…  

Θα μπορούσε να σχολιάσει με χιλίους δυο τρόπους τον ανασχηματισμό, εκτός από έναν: να αναφέρει τον όρο «ακροδεξιά». Επίσης, η ιστορία  Βορίδη, καλώς ή κακώς, εξαντλήθηκε. Όχι μόνο δεν πουλά αλλά στρέφεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για τον προφανή λόγο ότι δημιουργεί συνειρμούς σε βάρος του - και όχι του Βορίδη. Πόσο δύσκολο  είναι να το καταλάβουν αυτό στην Κουμουνδούρου; Ας αφήσουν το αφήγημα της ακροδεξιάς και της λαϊκής Δεξιάς στην πάντα. Δεν τους συμφέρει και για άλλους δυο λόγους: Πρώτον, γιατί το δικό τους ακροατήριο το έχουν έτσι κι αλλιώς καβάτζα και δεν του προσφέρουν κάτι αποκαλώντας τον Βορίδη ακροδεξιό. Το γνωρίζουν και μόνοι τους. Και δεύτερον, στο κοινό που προσβλέπουν -υποτίθεται της κεντροαριστεράς- αυτά τα επιχειρήματα μόνο σε βάρος τους προσφέρουν συνειρμούς. 

Ο κεντρώος ψηφοφόρος που δεν έχει πάει στον Μητσοτάκη αλλά ούτε και στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν αντέχει αυτόν τον παραλογισμό, την αντιστροφή της πραγματικότητας, το κραυγαλέο ψέμα και την διαρροϊκή υποκρισία. 

Είναι απλό: δεν μπορείς να μιλάς για ακροδεξιά και μπούρδες όταν συγκυβέρνησες με τον Πάνο Καμένο. Όλοι καταλαβαινόμαστε. Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν ψαρεύεις πια ψηφοφόρους από τους ψεκασμένους αλλά από τους μυαλωμένους. Εκτός κι αν το έχουν πάρει απόφαση ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσουν ποτέ ξανά την εξουσία και απλώς ανανεώνουν τις βιτρίνες στα μαγαζάκια τους με ρετρό αντι-ακροδεξιά ρητορική με προοδευτικές συμμαχίες και άλλους φραμπαλάδες. 

Αλλά κι εκεί έχουν λερωμένη την φωλιά τους καθώς τώρα αναγκάζονται να ξεχάσουν τους ακροδεξιούς και να πλησιάσουν τους προοδευτικούς «Πινοσέτ», «Ολανδρέου», τους «γερμανοτσολιάδες», όλους αυτούς γενικά που κυνηγούσαν πρόσφατα να κρεμάσουν σε αυτοσχέδιες κρεμάλες στο Σύνταγμα - για να μην μπούμε και στο κόπο να θυμίσουμε και με ποια άλλα καλόπαιδα παρέα…  

Είμαστε μικρή χώρα και γνωριζόμαστε μεταξύ μας!   

Άρα στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διαλέξουν ένα από τα δυο: ή  να κάνουν 180 μοίρες στροφή (για την ώρα, ας αφήσουν τις 360°)  στον τρόπο που αντιπολιτεύονται αποφεύγοντας να θυμίζουν την κυβερνητική τους θητεία ή να πάρουν απόφαση ότι δεν υπάρχει Δεύτερη Φορά Αριστερά και  να κινηθούν με γνώμονα το πώς θα διατηρήσουν το μαγαζί πριν ξαναγίνει μαγαζάκι. 

ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική ΣυμμαχίαΠάνος ΚαμμένοςΚυβέρνησηΚυριάκος ΜητσοτάκηςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα