Απεργία ταξί: Συγκρούσεις με τα ΜΑΤ αντί για συνάντηση στο υπουργείο Μεταφορών (photos/videos)

Επίθεση των ΜΑΤ με γκλομπ και χημικά στους ιδιοκτήτες και οδηγούς ταξί, κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Αντί για συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνο Κυρανάκη, οι συγκεντρωμένοι δέχθηκαν άγρια επίθεση από τα ΜΑΤ, τα

οποία έκαναν και χρήση χημικών.

«Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε» και «κάτω η χούντα του Κυρανάκη» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν έξω από το υπουργείο.

Ο Κυρανάκης αρνείται να δεχθεί τον Λυμπερόπουλο

Νωρίτερα, επικράτησε ένταση στο υπουργείο Mεταφορών, όταν ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης δέχτηκε να συναντηθεί με τους ιδιοκτήτες ταξί, χωρίς όμως τη συμμετοχή του προέδρου του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), Θύμιου Λυμπερόπουλου.

Στη συνέχεια, το υπουργείο Μεταφορών -με ανακοίνωσή του- ξεκαθάρισε ότι απευθύνθηκε επίσημη πρόσκληση σε ομάδα εκπροσώπων των ιδιοκτητών ταξί να προσέλθει εντός του υπουργείου και να ξεκινήσει διάλογος, ωστόσο σημειώνεται ότι η πρόσκληση δεν απευθύνθηκε προσωπικά στον Θύμιο Λυμπερόπουλο.

Όπως επισημαίνεται, ειδικότερα, στην ανακοίνωση που έχει εκδώσει το υπουργείο Μεταφορών, κατά τη διάρκεια «διαμαρτυρίας μελών του ΣΑΤΑ, έξω από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, απευθύνθηκε επίσημη πρόσκληση σε ομάδα εκπροσώπων τους να προσέλθει εντός του υπουργείου, προκειμένου να καταθέσουν τα αιτήματά τους και να ξεκινήσει θεσμικός διάλογος.

Η πρόσκληση δεν απευθύνθηκε προσωπικά στον κ. Θύμιο Λυμπερόπουλο, ο οποίος έχει επανειλημμένα ασκήσει λεκτική βία και απειλές κατά εργαζομένων του υπουργείου, με τρόπο που δεν συνάδει με τη θεσμική λειτουργία και τον σεβασμό στον δημόσιο διάλογο. Οι παρευρισκόμενοι αρνήθηκαν να συμμετάσχουν».

Υπενθυμίζεται ότι χωρίς ταξί θα παραμείνει και σήμερα η Αττική, μετά τη 48ωρη απεργία που εξήγγειλαν επαγγελματίες αυτοκινητιστές.

Η απόφαση ελήφθη σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του συνδικάτου και η απεργία ξεκίνησε από τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης 28 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 06:00 το πρωί της Παρασκευής 30 Μαΐου.

Απεργιακή συγκέντρωση από ιδιοκτήτες και οδηγούς ταξί πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, στις 09:30, στη συμβολή των οδών Λ. Αθηνών & Σπ. Πάτση.

Ο ΣΑΤΑ προχώρησε, όπως είχε προαναγγείλει σε αυτοκινητοπορεία προς το υπουργείο Μεταφορών.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει ο Πολωνός που σκότωσε την σύντροφό του – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Σε δήμους και αστυνομία 15 κτίρια καταργηθέντων Ειρηνοδικείων – Ποιες περιοχές αφορά

Δρομοκαΐτειο: Ειδικευόμενη ψυχίατρος πιάστηκε στα πράσα να μεταφέρει ναρκωτικά – Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απεργία, Συγκρούσεις, ΜΑΤ, Μεταφορών,apergia, sygkrouseis, mat, metaforon