Άρχισαν τα… όργανα: Κυρανάκης κατά Οικονόμου - Τα ταξί δεν θα μπαίνουν στις λεωφορειολωρίδες
Αιχμές Κυρανάκη κατά του πρώην υφυπουργού Βασίλη Οικονόμου. Τα ηλεκτρικά Ταξί θα μπαίνουν σε λεωφορειολωρίδες.
Ξεκάθαρος ότι στις λεωφορειολωρίδες θα μπαίνουν ταξί μηδενικού ρύπου και εκείνα που έχουν ειδική ράμπα για ΑΜΕΑ, ενώ με τον νέο ΚΟΚ θα μπορούν να επιβιβάζουν και να αποβιβάζουν εφόσον είναι πίσω από λεωφορείο, ήταν, μιλώντας στα Παραπολιτικά
Σημείωσε ότι: «Τις κινητοποιήσεις της δημιουργεί ο ΣΑΤΑ υπό την ηγεσία ενός συγκεκριμένου συνδικαλιστή. Γενικά ο διάλογος με τον κλάδο των οδηγών ταξί είναι συνεχής και χθες είχα την Πανελλήνια Ομοσπονδία και μέλη του ΣΑΤΑ. Σήμερα ήρθαν για διαμαρτυρία στο υπουργείο, εγώ απηύθυνα πρόσκληση να έρθει μια αντιπροσωπία προφανώς η πρόσκληση δεν απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν απειλήσει και έχουν ασκήσει λεκτική βία σε εργαζομένους του υπουργείου επανειλημμένως και έχουν αποδείξει ότι δεν θέλουν να κάνουν διάλογο αλλά θέλουν να κάνουν κάποιου είδους show όπως show έκαναν και στο αεροδρόμιο πριν από λίγες μέρες όταν κατέβασαν την πινακίδα η οποία ενημερώνει τους τουρίστες για την fix τιμή που πρέπει να έχει από το αεροδρόμιο προς το κέντρο».
Κληθείς να απαντήσει στην ηγεσία του ΣΑΤΑ ότι με την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών είχαν βρεθεί κοινοί κώδικες και ότι ανετράπη μια συμφωνία επεσήμανε ότι: «Καταρχάς το νομοσχέδιο το οποίο βγήκε στη διαβούλευση, ο νέος ΚΟΚ δεν είχε καμία τέτοια εξαίρεση για τα έμφορτα ταξί κατόπιν της διαβούλευσης ο Βασίλης Οικονόμου επέλεξε για δικούς του λόγους να συζητήσει μια αλλαγή και στο κείμενο που παρέδωσε σε μένα την μέρα της παράδοσης παραλαβής λεει ξεκάθαρα ότι κατόπιν συγκοινωνιακής μελέτης που θα διενεργήσει ο ΟΑΣΑ έχει δικαίωμα ο υπουργός με υπουργική απόφαση να δώσει εξαιρέσεις για τα έμφορτα ταξί κοκ Ρώτησα τον ΟΑΣΑ «υπάρχει τέτοια συγκοινωνιακή μελέτη;», όχι είναι η απάντηση, δεν υπάρχει καμία τέτοια συγκοινωνιακή μελέτη. Και μάλιστα συγκοινωνιολόγοι του ΟΑΣΑ θα σας πουν ότι αν στόχος είναι η βελτίωση των ΜΜΜ που αποτελεί εκ των πραγμάτων το στόχο του υπουργείου Μεταφορών, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εισηγηθεί κάποιος συγκοινωνιολόγος κάτι τέτοιο. Ο κ. Λυμπερόπουλος όπως έχει κάνει στο παρελθόν και έχει υποσχεθεί σε πολιτικά κόμματα αλλά και σε πολιτικούς προσωπικά ότι κάθε ταξί το οποίο ελέγχει ο ίδιος -και ο ίδιος δεν είναι οδηγός ταξί απλά ασκεί κάποια επιρροή- θα γίνουν εκλογικά κέντρα. Παλιά έλεγε θα γίνουν εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ όλα τα ταξί μετά τον νόμο Σπίρτζη» , αυτό λοιπόν το υπόσχεται και σε πολιτικούς της δικής μας παράταξης, το έχει προτείνει και σε μένα. Εγώ λοιπόν δεν θα κάνω τέτοια πολιτική. Δεν παίρνω αποφάσεις με βάση μια ψηφοθηρία την οποία υπόσχεται ένας κλάδος με έναν παλαιοκομματικό, παλαιοσυνδικαλιστικό τρόπο».
Ο κ. Κυρανάκης άφησε επιπλέον αιχμές για τον προκάτοχό του λέγοντας: «Η κυβέρνηση έβγαλε ένα νομοσχέδιο το οποίο δεν είχε μέσα αυτό το μέτρο που ο Βασίλης Οικονόμου ήθελε να το αλλάξει, μου παρέδωσε ένα κείμενο που δεν έλεγε ότι «το αλλάζω», έλεγε αν έχω συγκοινωνιακή μελέτη θα το αλλάξω. Συγκοινωνιακή μελέτη δεν υπάρχει άρα ποιον κοροϊδεύουμε; Δεύτερον, ο Βασίλης Οικονόμου για κάποιους λόγους που γνωρίζει ο ίδιος θέλησε να συνδιαλλαγεί με τον κ. Λυμπερόπουλο εγώ δεν λαμβάνω αποφάσεις στη θέση αυτή με βάση ποιος θα μου υποσχεθεί ψήφους παρότι μου υπόσχονται ψήφους».
Κληθείς να απαντήσει στις κατηγορίες που του αποδίδονται ότι θέλει να εξυπηρετεί τα Uber είπε: «Πως εξυπηρετώ τα Uber. Καταρχάς η Uber λειτουργεί στην Ελλάδα με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και περίπου 50% των οδηγών ταξί της Αθήνας παίρνουν πελάτες μέσω της πλατφόρμας της Uber εγώ πως ακριβώς εξυπηρετώ βγάζοντας και αυτούς από τη λεωφορειολωρίδα και λέγοντας να έχει προτεραιότητα ο απλός άνθρωπος ο οποίος επιλέγει το αστικό λεωφορείο; Απλά θέλει να το πει κάποιος να πετάξει λάσπη, να εκβιάσει, να δημιουργήσει εντυπώσεις κλπ».
#ΤΑΞΙ #ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ_ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Συγκινεί ο παππούς της 7χρονης στην Καλλιθέα: Οι κόρες μου είναι σε σοκ, είναι με φάρμακα – Ασύλληπτο αυτό που μας συνέβη
- Διαιτολόγος: Αυτό είναι το πιο υγιεινό έτοιμο γεύμα που θα βρείτε στο σούπερ μάρκετ
- Απεργία ταξί: Ξύλο και χημικά κατά των οδηγών στο υπουργείο Μεταφορών
- Ρωσία: Νεκρός από έκρηξη στο Σταυροπόλ ο διοικητής των ρωσικών επιδρομών στη Μαριούπολη
- Θεσσαλονίκη: Απόπειρα αυτοκτονίας στο Μεταγωγών έκανε ο 17χρονος που εκδόθηκε στην Πολωνία για την δολοφονία 16χρονη
- Λαμπερή η Μαρία Μπεκατώρου σε δημόσια εμφάνιση – Τι δήλωσε για τις μικροεπεμβάσεις στο πρόσωπό της
- Νότια Αφρική: Μητέρα πούλησε την 6χρονη κόρη της – Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη
- Αυτά είναι τα καθαρά νούμερα τηλεθέασης ανα ζώνη στα κανάλια (28/5/2025)
- Συνάντηση των μελών του Συλλόγου Γυναικών Αστακού στην ταβέρνα Γιαννούτσος
- Πότε θα ξεκινήσει η λίγκα του NBA στην Ευρώπη – Ποιες ομάδες θα λάβουν μέρος και τι θα γίνει με τους κανονισμούς
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Dikaiologitika
- Άρχισαν τα… όργανα: Κυρανάκης κατά Οικονόμου - Τα ταξί δεν θα μπαίνουν στις λεωφορειολωρίδες
- Δείτε τον Κιάνου Ριβς ως καταθλιπτικό φύλακα άγγελο στο ξεκαρδιστικό τρέιλερ του «Good Fortune»
- Πιερρακάκης: Tο ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει σημαντικές προοπτικές
- Προειδοποίηση για ισχυρή κακοκαιρία με καταιγίδες - Η μέρα που ο καιρός γυρνάει στο... καλοκαίρι
- Μειώθηκαν οι νέες επιχειρήσεις και αυξήθηκαν οι πτωχεύσεις στο πρώτο τρίμηνο του 2025
- 7χρονη Καλλιθέα: Η παράκληση του σχολείου για την κηδεία της Αγγελίνας
- Πόση ώρα διαρκούν οι Πανελλήνιες 2025
- Πανελλήνιες 2025 Έκθεση ΓΕΛ: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται στην εξέταση
- «Κλείδωσε» στον ΑΝΤ1 ο Κουσουλός - Η πρώτη αντίδραση του Open
- Κοινωνικός τουρισμός: Βγαίνουν τα οριστικά αποτελέσματα στη ΔΥΠΑ

- Τελευταία Νέα Dikaiologitika
- Άρχισαν τα… όργανα: Κυρανάκης κατά Οικονόμου - Τα ταξί δεν θα μπαίνουν στις λεωφορειολωρίδες
- Προειδοποίηση για ισχυρή κακοκαιρία με καταιγίδες - Η μέρα που ο καιρός γυρνάει στο... καλοκαίρι
- Greece Sees Fewer New Businesses and More Bankruptcies in Early 2025
- Μειώθηκαν οι νέες επιχειρήσεις και αυξήθηκαν οι πτωχεύσεις στο πρώτο τρίμηνο του 2025
- Πιερρακάκης: Tο ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει σημαντικές προοπτικές
- 7χρονη Καλλιθέα: Η παράκληση του σχολείου για την κηδεία της Αγγελίνας
- Δείτε τον Κιάνου Ριβς ως καταθλιπτικό φύλακα άγγελο στο ξεκαρδιστικό τρέιλερ του «Good Fortune»
- Ο Νετανιάχου εδραιώνει την ισραηλινή κατοχή στη Δυτική Όχθη
- Συνεχίζει στο Mega και την επόμενη χρονιά η Σίσσυ Χρηστίδου
- Πανελλήνιες 2025 Έκθεση ΓΕΛ: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται στην εξέταση
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- «Διάφανη αγάπη»: Άννα και Χρήστος έρχονται κοντά
- Φάμελλος: Επί ΣΥΡΙΖΑ είχε αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία και του ΟΠΕΚΕΠΕ και των ενισχύσεων
- Βαριές αιχμές Δένδια: Κανονισμός της «Κερκόπορτας» ο μηχανισμός SAFE - Αιχμές κατά Ευρωπαίων και Τουρκίας
- Πανελλήνιες 2025: Πιάστηκες με κινητό; Μηδενίζεσαι
- Χρηστίδου για Μαραντίνη: «Ήμασταν σε δύο διαφορετικούς γάμους - Προέκυψαν πράγματα και κατέρρευσε ο κόσμος μου»
- Πρωτοβουλία Κακλαμάνη για τη Γάζα – Ανθρωπιστική βοήθεια και περίθαλψη δέκα παιδιών από τη Βουλή
- Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Επικίνδυνες καταιγίδες τις επόμενες ώρες
- Σοφία Ζαχαράκη για Πανελλήνιες 2025: «Μπείτε στο εξεταστικό κέντρο με σιγουριά και αυτοπεποίθηση»
- Κινηματογραφικές πρεμιέρες: Το σχέδιο του Γουές Άντερσον και η νέα ταινία του Λικ Μπεσόν γυρισμένη με κινητό
- Κοινωνικός τουρισμός: Βγαίνουν τα οριστικά αποτελέσματα στη ΔΥΠΑ