Απελάθηκαν ανταποκριτές του BBC από τη Βόρεια Κορέα - Ανακρίνονταν επί 8 ώρες

ΚΟΣΜΟΣ

Εκδιώχθηκαν από τη Βόρεια Κορέα ανταποκριτές του BBC που είχαν σταλεί για να καλύψουν τις εξελίξεις ενόψει του συνέδριου του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος της χώρας.

Πρόκειται για τον ανταποκριτή Rupert Wingfield-Hayes και την ομάδα του, την παραγωγό Maria Byrne και τον κάμεραμαν Matthew Goddard τους οποίους σταμάτησαν αξιωματούχοι της Βόρειας Κορέας ενώ ετοιμάζονταν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Ο Wingfield-Hayes ανακρινόταν επί 8 ώρες από τους αξιωματούχους

της Βόρειας Κορέας και εξαναγκάστηκε να υπογράψει μια δήλωση.

Και οι τρεις παρέμειναν στην Πιονγιάνγκ πριν επιστρέψουν αεροπορικώς στο Πεκίνο, τη Δευτέρα. Μετά την άφιξή τους στην κινεζική πρωτεύουσα η Byrne έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter ότι είναι «πολύ χαρούμενη» που επέστρεψε, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν θα παραχωρήσει συνέντευξη.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του BBC, η ηγεσία της Βόρειας Κορέας δεν έμεινε ικανοποιημένη από το ρεπορτάζ των βρετανών ανταποκριτών, που κατέγραφε πλευρές της ζωής στην πρωτεύουσα Πιονγιάνγκ. Σε συνέντευξη Τύπου στην βορειοκορεατική πρωτεύουσα εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης δήλωσε ότι η ομάδα του BBC προχώρησε σε «εξαιρετικά αρνητικές αναφορές για το σύστημα».

Εκπρόσωπος του BBC από την πλευρά του εξέφρασε την απογοήτευση του οργανισμού για την απέλαση της ομάδας του Rupert Wingfield-Hayes, ξεκαθαρίζοντας πως 4 μέλη της αποστολής του BBC παραμένουν στη χώρα και περιμένουν να τους επιτραπεί να καλύψουν το συνέδριο του Εργατικού Κόμματος, για το οποίο και προσεκλήθησαν.

Βόρεια ΚορέαBBCανταποκριτέςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα