«Μύλος» ελέω μιας... τροπολογίας ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένας βουλευτής των ΑΝΕΛ κατέθεσε τροπολογία προκειμένου να καταργηθεί ψηφισμένη τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μια νέα ενδοκυβερνητική σύγκρουση έχει ανοίξει και η «δύσκολη» συμβίωση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στην διακυβέρνηση δοκιμάζεται για ακόμη μια φορά. Πως όμως έχει το στόρυ που έφερε και πάλι τριγμούς στους

«αρμούς» της συγκυβέρνησης;

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης κατέθεσε τροπολογία στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο με την οποία ζητούσε να καταργηθεί η ψηφισμένη από τη Βουλή τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και με την οποία παραχωρούνται κτίρια των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που τελικά εγκρίθηκε, είχε εισαχθεί, ως εκπρόθεσμη βουλευτική τροπολογία, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Έρευνα την περασμένη Πέμπτη και ενώ η συζήτηση του νομοθετήματος είχε ξεκινήσει ήδη στην Ολομέλεια. Μάλιστα η συζήτηση της τροπολογίας προσδιορίστηκε για την Παρασκευή, την ημέρα, δηλαδή, της απεργιακής κινητοποίησης των δημοσιογράφων και ως εκ τούτου δεν έλαβε μεγάλη δημοσιότητα.

Οι βουλευτές των ΑΝΕΛ εκδήλωσαν την έντονη αντίδραση τους ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δέχθηκαν να την ψηφίσουν αποσπώντας, παράλληλα, δεσμεύσεις από τους αρμόδιους υπουργούς ότι θα υπάρξει διόρθωση. Όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε με αποτέλεσμα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης να καταθέσει στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που εν τω μεταξύ είχε εισαχθεί στην Ολομέλεια, την τροπολογία με την οποία ζητούσε την κατάργηση της τροπολογίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ η οποία είχε ψηφιστεί μόλις μια ημέρα πίσω.

Ωστόσο, δεν έγινε δεκτή από την κυβέρνηση η τροπολογία του βουλευτή των ΑΝΕΛ, γεγονός, όπως λέγεται, που έχει φέρει... πολλά νεύρα στις «γραμμές» των ΑΝΕΛ. Με άλλα λόγια, μύλος...

Διαβάστε τις επίμαχες τροπολογίες:

τροπολογίαΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛΒουλήΣυγκυβέρνησηFiles: Τροπολογία Φάληρο Τροπολογία ΚόκκαληHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα