Απαγορεύτηκαν οι διαφημίσεις για «γνωριμίες με γυναίκες από την Ουκρανία» – Οι λόγοι της απόφασης (photos)

Απαγορεύτηκαν οι διαφημίσεις που προσφέρουν τη δυνατότητα γνωριμιών με «μοναχικές» γυναίκες από την Ουκρανία, με απόφαση της βρετανικής Αρχής Κανόνων Διαφήμισης (ASA) που έκρινε ότι οι καταχωρήσεις αυτές συνδέουν την ευαλωτότητα των γυναικών με την εμφάνισή τους, κάτι που αποτελεί σοβαρή προσβολή.

Η απόφαση ελήφθη με αφορμή τρεις καταχωρήσεις που έγιναν σε ιστότοπους, τον Μάιο, όταν η κυβέρνηση ενθάρρυνε τους Βρετανούς να φιλοξενήσουν πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Η πρώτη καταχώρηση έγινε στην ιστοσελίδα Dorset Echo, με την εικόνα

μίας γυναίκας σε μπαλκόνι, που συνοδευόταν από το μήνυμα: «Ουκρανές γυναίκες. Γνωρίστε χιλιάδες μοναχικές γυναίκες από την Ουκρανία. Ξεχάστε τη μοναξιά. Αφήστε τον εαυτό σας να γίνει ευτυχισμένος».

Ακολούθησαν κι άλλες καταχωρήσεις στον ιστότοπο The National, που υπόσχονταν να συνδέσει «μοναχικές γυναίκες απ’ όλο τον κόσμο με τον ιδανικό σύντροφο».

Η ASA δέχτηκε τρεις αναφορές, που επισήμαναν ότι το περιεχόμενο των διαφημίσεων είναι ακατάλληλο και προσβλητικό, λαμβάνοντας υπόψη την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Εξετάζοντας τις αναφορές αυτές η βρετανική ρυθμιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οι εικόνες των γυναικών επιλέχτηκαν έτσι ώστε να προκαλέσουν τους αναγνώστες, καθώς τα μοντέλα φωτογραφίζονται με πολύ κοντά και στενά φορέματα.

Διαβάστε επίσης:

Η απίστευτη περιπέτεια της Ράουντι: Η γάτα που «παραθέριζε» επί τρεις εβδομάδες στο αεροδρόμιο της Βοστώνης (photos)

Μαρκ Φλάισμαν: Με υποβοηθούμενη αυτοκτονία πέθανε ο ιδιοκτήτης του θρυλικού κλαμπ «Studio 54» (Video)

Σρι Λάνκα: Οι διαδηλωτές τερματίζουν την κατάληψη των δημόσιων κτιρίων – Στη Σιγκαπούρη ο Ρατζαπάξα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απαγορεύτηκαν, Ουκρανία –,apagoreftikan, oukrania –