«Αντίστροφη μέτρηση» για το πολυνομοσχέδιο - «κόφτης» που κλείνει την αξιολόγηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, το οποίο θα περιλαμβάνει τον αυτόματο «κόφτη» δαπανών, το υπέρ-ταμείο αποκρατικοποιήσεων, τα «κόκκινα» δάνεια και τους νέους έμμεσους φόρους προκειμένου η κυβέρνηση να παρουσιαστεί έτοιμη στο Eurogroup στις 24 Μαΐου με σκοπό να κλείσει οριστικά η αξιολόγηση και να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης τον Ιούνιο.

Το οριστικό χρονοδιάγραμμα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου θα αποφασίσει σε έκτακτη συνεδρίασή της η Διάσκεψη των

Προέδρων της Βουλής στις 15.00 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες το ερχόμενο σαββατοκύριακο (21-22/5) η Ολομέλεια θα κληθεί να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, ωστόσο, το ακριβές χρονοδιάγραμμα ψήφισης, ως επείγουσα διαδικασία ή ως κατεπείγον, εξαρτάται από την ημέρα κατάθεσης του στη Βουλή. Ο μέχρι σήμερα σχεδιασμός προβλέπει την κατάθεση του νομοθετήματος σήμερα Δευτέρα στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, αύριο Τρίτη να «βρίσκεται» στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το αργότερο το πρωί της Τετάρτης, αν όχι το βράδυ της Τρίτης, να κατατεθεί στη Βουλή.

Στην περίπτωση που το συγκεκριμένο σενάριο ευοδωθεί η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου θα «τρέξει» με επείγουσες διαδικασίες. Το νομοθέτημα θα εισαχθεί προς επεξεργασία από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές την Πέμπτη (19/5) και την Παρασκευή (20/5) και εν συνεχεία θα εισαχθεί το Σάββατο (21/5) στην Ολομέλεια και θα ψηφιστεί την Κυριακή (22/5). Στην περίπτωση πάλι που το χρονοδιάγραμμα αυτό δεν τηρηθεί τότε, όπως ανέφεραν έμπειρα κοινοβουλευτικά χείλη, το πολυνομοσχέδιο θα ψηφιστεί εντός δυο ημερών με κατεπείγουσες διαδικασίες.

ΒουλήπολυνομοσχεδίοΟλομέλειαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα