Αντι-χριστουγεννιάτικη διαδήλωση στο Τόκιο: «Διαλύστε τα καπιταλιστικά Χριστούγεννα!» (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Περίπου 20 θυμωμένοι άνδρες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Τόκιο, στην Ιαπωνία, για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην εμπορευματοποίηση του πνεύματος των ημερών, το οποίο φαινομενικά «κάνει διακρίσεις» για εκείνους που είναι χωρίς σύντροφο.

Η ομάδα των διαδηλωτών διέσχισε με πανό που έγραφαν «Διαλύστε τα Χριστούγεννα!» την περιοχή Σιμπούγια του Τόκιο, η οποία είναι γνωστή για τα χριστουγεννιάτικα

ψώνια και τα ραντεβού.

Οι ακτιβιστές, οι οποίοι αυτοαποκαλούνται «Αποτυχημένοι με τις γυναίκες», καθώς οι περισσότεροι ήταν άνδρες χωρίς σύντροφο, είπαν ότι αντιτίθενται στην καπιταλιστική εμπορευματοποίηση των Χριστουγέννων, η οποία πείθει πιο εύκολα τους ερωτευμένους να κάνουν ψώνια.

«Σ' αυτόν τον κόσμο, τα χρήματα προέρχονται από ερωτευμένους ανθρώπους, και οι ευτυχισμένοι άνθρωποι υποστηρίζουν τον καπιταλισμό. Τα Χριστούγεννα είναι η πιο συμβολική γιορτή γι’ αυτό» δήλωσε ο επικεφαλής της διαδήλωσης.

Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε ειρηνικά, χωρίς αναφορές για αναταραχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ιαπωνία, όπως και σε άλλες ασιατικές χώρες, τα Χριστούγεννα δεν αποτελούν επίσημη αργία, αλλά γιορτάζεται ανεπίσημα από πολλά ζευγάρια ως μια ρομαντική γιορτή.

ΧριστούγενναδιαδήλωσηδιαμαρτυρίακαπιταλισμόςΤόκιοΙαπωνίαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα