ΑΝΤ1: Βάζει ψηλά τον πήχη για την επόμενη σεζόν με τη «Μάγισσα»

Γνώστες της «Τέχνης του πολέμου», του περίφημου βιβλίου του Σουν Τζου, φαίνεται πως είναι εκεί στον ΑΝΤ1. Παρατηρούν τις κινήσεις των αντιπάλων και προσαρμόζουν στρατηγική για την τηλεοπτική σεζόν 2023-2024.

Αιχμή του τηλεοπτικού «δόρατος» λέγεται ότι θα είναι στο πρόγραμμα του σταθμού η σειρά «Μάγισσα» του Λευτέρη Χαρίτου το σενάριο της οποίας ετοιμάζουν από πέρσι οι Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρος Καλκόβαλης.

Τα γυρίσματα βρίσκονται σε εξέλιξη. Και θα συνεχιστούν για καιρό. Υπόψη, η «Μάγισσα» είναι σειρά

μιας σεζόν και συνολικά 60 επεισοδίων.

Περιγράφεται από παρατηρητές του οπτικοακουστικού χώρου ως παραγωγή υψηλών προδιαγραφών «που θα κάνει πάταγο».

Η επένδυση από κάθε άποψη μεγάλη. Μόνον για τα σκηνικά επενδύθηκε ποσό σχεδόν διπλάσιο με εκείνο που δαπανήθηκε για τα σκηνικά στις «Άγριες μέλισσες», συνολικά και στις τρείς σεζόν.

Με τη γλώσσα των αριθμών το σύνολο των σκηνικών στις «Άγριες μέλισσες» και για τις τρείς σεζόν ανήλθε σε περίπου 400.000 ευρώ. Τα σκηνικά για τη «Μάγισσα» λέγεται ότι κόστισαν περι τα 700.000 ευρώ.

Άλλωστε σε μια σειρά εποχής κρίσιμο ρόλο στην ανασύσταση και απόδοση της διαδραματίζουν και τα σκηνικά, όπως άλλωστε και τα κοστούμια, τα οποία με τον τρόπο τους, συμμετέχουν στην ανάπτυξη της υπόθεσης, δίνουν πληροφορίες στον τηλεθεατή για τους χαρακτήρες της πλοκής.

Η «Μάγισσα» είναι ιστορική δραματική μυθοπλασία, χρονικά ενταγμένη στην εποχή της οθωμανικής αυτοκρατορίας στις παρυφές της Ελληνικής Επανάστασης.

«Η πλοκή εκτυλίσσεται στα προεπαναστατικά χρόνια, με αφετηρία το 1818 και αρχίζει με έναν φόνο. Με τη διαφορά ότι, εν αντιθέσει με τις «Άγριες Μέλισσες», στις οποίες εξαρχής γνωρίζαμε ποιος διέπραξε το έγκλημα, στη «Μάγισσα» δεν γνωρίζουμε το παραμικρό», είχε πει σε συνέντευξη του στο topontiki.gr σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος και περιγραφε το ευρύτερο πλαίσιο:

«Οι πειρατές στην ουσία είναι το κίνητρό μας. Πάμε να αφηγηθούμε μια ιστορία για έναν κόσμο για τον οποίον δεν έχουμε σαφή εικόνα. Αυτό βέβαια μας αφήνει περιθώρια ελευθερίας στην φαντασία και τις κινήσεις μας.

Ταυτόχρονα είναι άλλου είδους, μεγάλη, πρόκληση διότι περιλαμβάνονται μεγάλες σκηνές με εντυπωσιακές μάχες. Κι εδώ δεν χωρούν εκπτώσεις. Θα πραγματοποιηθούν σε φυσικούς χώρους. Στη Μέσα Μάνη. Τη σκληρή Μάνη με τα χωριά-οχυρά.»

Η νέα πρόταση-πρόκληση των Τσαμπάνη-Καλκόβαλη είναι πολυδιάστατη, όπως άλλωστε και οι «Άγριες Μέλισσες» έχει σαν «οχήματα» τους ανθρώπους και μέσα από εκείνους και τις προσωπικές ιστορίες τους θα επιχειρήσει να εισάγει τους τηλεθεατές στο ιστορικοκοινωνικό πλαίσιο στο οποίο είναι ενταγμένη ανασυστήνοντας συνθήκες, περιγράφοντας -μέσα από τις ψυχοσυνθέσεις των χαρακτήρων- συμπεριφορές που διαμόρφωναν οι καταστάσεις και οι αντιλήψεις που επικρατούσαν τότε, σε συνδυασμό με ισόποσες δόσεις σασπένς, μυστηρίου και έρωτα.

Τον κεντρικό ρόλο θα έχει η Έλλη Τρίγγου. Σε επίσης κομβικούς ρόλους θα δούμε τον Αναστάση Ροϊλό, τον Γιώργο Γάλλο, το Νίκο Ψαρρά, την Μαρκέλλα Γιαννάτου.

Διαβάστε επίσης

Τα Κούλουμα ωφέλησαν την τηλεθέαση του Σκάι

Viral το βίντεο με δημοσιογράφο να απωθεί καρναβαλίστρια που λέει σύνθημα (Video)

Απορίες από το «διάγγελμα» Κοκλώνη

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΝΤ1, Βάζει, Μάγισσα,ant1, vazei, magissa