Ανησυχία στη Δύση: Η Ρωσία κατασκευάζει το πρώτο stealth βομβαρδιστικό (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

 

Με προοπτική οι δοκιμές να έχουν ολοκληρωθεί ως το 2025, η Ρωσία ετοιμάζεται να ρίξει στην σκακιέρα των εξοπλισμών ένα «αντίπαλο δέος» στα stealth βομβαρδιστικά των ΗΠΑ και της Κίνας.

Με την κωδική ονομασία PAK-DA, το ρωσικό βομβαρδιστικό νέας γενιάς αποτελεί ένα από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και ελάχιστες είναι οι πληροφορίες γι' αυτό.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το Military

Watch, ήδη το πρώτο πρωτότυπο αεροσκάφος είναι υπό κατασκευή και εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο ως το τέλος του 2021, και θα ακολουθήσουν άλλα δύο ως το 2023.

Από τα λίγα που είναι γνωστά, το νέο ρωσικό στρατηγικό βομβαρδιστικό θα είναι stealth, θα διαθέτει προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα και θα μπορεί να μεταφέρει πυρηνικά και υπερηχητικά όπλα.

Για την ώρα, πάντως, η Ρωσία μοιάζει να έχει το πάνω χέρι, όσον αφορά στα στρατηγικά βομβαρδιστικά, χάρη στα εξαιρετικά αξιόπιστα Tu-160, ωστόσο, οι ισορροπίες ενδέχεται να αλλάξουν.

Ήδη η Κίνα έχει προχωρήσει πολύ στην κατασκευή του stealth βομβραδιστικού H-20, ενώ και οι ΗΠΑ επενδύουν πολλά στο Β-21, το οποίο θα αντικαταστήσει το Β-2.

Πάντως για τη Δύση, η προοπτική ενός stealth στρατηγικού βομβαρδιστικού της Ρωσίας με ικανότητα μεταφοράς των νέων υπερηχητικών βλημάτων με ικανότητα να έχουν πυρηνικά όπλα κάθε άλλο παρά καθησυχαστική ακούγεται.

PAK-DAΡωσίαstealth βομβαρδιστικόHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα