Άγγελος Συρίγος: Εκείνοι που έσπασαν το λουκέτο παραβίασαν το άσυλο, όχι η αστυνομία

Πολιτική

 

Τα όσα συνεβησαν χθες στην ΑΣΟΕΕ, με τα ΜΑΤ να εισβάλλουν στο προαύλιο της σχολής και να χτυπούν τους φοιτητές που θέλησαν να «σπάσουν» το λοκ άουτ που είχε αποφάσισει η Σύγκλητος του ιδρύματος, σχολίασε ο ο βουλευτής της ΝΔ και Αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Άγγελος Συρίγος.

«Εκείνο το οποίο βιώνουμε εδώ και αρκετά χρόνια είναι δυναμικές

εντελώς μειοψηφικές ομάδες που προσπαθούν να επιβάλουν την άποψη τους, αυτό βιώνουμε και από χθες το μεσημέρι. Οι πρυτανικές Αρχές παίρνουν μία απόφαση, κλείνουν το πανεπιστήμιο, και αυτές οι δυναμικές μειοψηφικές ομάδες έρχονται μέσα και σου λέει ‘όχι, θα τα ανοίξεις’», είπε μεταξύ άλλων ο Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στον realfm 97,8 αναφερόμενος στα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στην ΑΣΟΕΕ.

Στο ερώτημα εάν θα πρέπει να υπάρχουν κλειστά πανεπιστήμια ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε:

«Όχι προφανώς. Ποιος παραβιάζει το άσυλο του πανεπιστημίου; Αυτή η ομάδα η οποία μπήκε μέσα, έσπασε το λουκέτο και προσπάθησε να εισβάλει μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο. Η αστυνομία εκλήθη να αποκαταστήσει την τάξη. Είναι θλιβερό να είναι η αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια; Προφανώς και είναι θλιβερό, δεν χρειάζεται να είναι η αστυνομία. Αλλά, όταν ο άλλος παραβιάζει κατά τέτοιο 'σκαστό' τρόπο το άσυλο, το άσυλο είναι άσυλο ιδεών, είναι άσυλο επιστήμης, είναι άσυλο έρευνας, είναι άσυλο διδασκαλίας, όταν ο άλλος τα παραβιάζει αυτά τα πράγματα και σου λέει 'όχι θα το ανοίξω, θα κάνω ότι θέλω εγώ, δεν ακούω τις πρυτανικές αρχές', παραβιάζει το άσυλο. Εκείνος που παραβίασε το άσυλο ήταν αυτές οι δυναμικές μειοψηφικές ομάδες που όρμησαν χθες να μπουν στην ΑΣΟΕΕ. Η αστυνομία μπήκε μέσα διότι εκείνοι που έσπασαν το λουκέτο παραβίασαν το άσυλο, δεν παραβίασε η αστυνομία το άσυλο”, πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Άγγελος ΣυρίγοςλουκέτοάσυλοαστυνομίαFiles: 683723_dc52a6296b-83c41efc67a9ca4e_id33640.mp3Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα