Δημοσκόπηση Marc: Αυτοδυναμία με προβάδισμα 21 μονάδων για τη ΝΔ

Στις 21 μονάδες είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Marc.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσαν οι πολίτες στην έρευνα της Marc για το Θέμα, στην οποία συμμετείχαν 1.853 άτομα με δικαίωμα ψήφου, η Νέα Δημοκρατία

συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 39%.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η αναγωγή επί των εγκύρων ανεβάζει τη «γαλάζια» απήχηση στο 39,7% και οι αναλυτές της δημοσκοπικής εταιρείας υπολογίζουν ότι το τελικό ποσοστό της Ν.Δ. μπορεί να κυμανθεί στο 42% χωρίς να αποκλείεται να φτάσει έως και το 44,2%. Έτσι, θα εκλέξει 19 βουλευτές περισσότερους από τους 146 που εξέλεξε τον προηγούμενο μήνα.

Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται ελαφρώς πτωτικά συγκεντρώνοντας στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 18,4%. Η δύναμή του αναμένεται να κυμανθεί στο 20% (με κατώτερο το 18,2% και ανώτερο το 21,8%), ποσοστό με το οποίο υπολογίζεται να εκλέξει 55 βουλευτές έναντι 71 που εξέλεξε με το σύστημα της απλής αναλογικής, το οποίο ίσχυσε στην αμέσως προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση που συγκέντρωσε 20,07%.

Κοντά στην προηγούμενη επίδοσή του κινείται το ΠΑΣΟΚ, που συγκεντρώνει 10,6% στην πρόθεση ψήφου. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 6,6% στην πρόθεση ενώ από τα μικρότερα κόμματα, κεφάλι παίρνει η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που με 3,7% στην πρόθεση ψήφου εξοβελίζει από την πέμπτη θέση την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, που υποχωρεί στο 3,2% στην πρόθεση ψήφου.

Ακριβώς στο όριο που εξασφαλίζει το κοινοβουλευτικό εισιτήριο κινείται η Νίκη του θεολόγου Δημητρίου Νατσιού, που συγκεντρώνει 3% στην πρόθεση ψήφου.

Ποσοστό 2,2%, τέλος, συγκεντρώνουν το ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη, όπως και το μόρφωμα Σπαρτιάτες, το οποίο κατεβαίνει στις εκλογές έχοντας τη στήριξη του έγκλειστου στις φυλακές πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Διαβάστε επίσης:

Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ θα φέρει τη ΝΔ σε δύσκολη θέση»

Μητσοτάκης: «Ζητάμε αυτοδυναμία για να προχωρήσουμε σε αλλαγές»

Κωνσταντοπούλου: «Θα είμαστε στη Βουλή φύλακες – φρουροί»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημοσκόπηση Marc, Αυτοδυναμία,dimoskopisi Marc, aftodynamia