Αναβίωση του κινήματος της γραβάτας φοβάται η κυβέρνηση

Ασκήσεις επί χάρτου κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να αποφασίσει πως θα απεγκλωβιστεί από τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργήσει τα όσα αναφέρονται μέσα στο φορολογικό νομοσχέδιο και αφορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ από την άλλη επιθυμεί να δείξει ότι δεν υποχωρεί από το βασικό της αφήγημα για φορολογική ισονομία. 

Η αγωνία της έχει να κάνει ακόμα με το γεγονός ότι 450.000 ελεύθεροι επαγγελματίες – στους συνολικά 750.000 – ψήφισαν ΝΔ στις τελευταίες εκλογές,

γεγονός που σημαίνει ότι οι συνέπειες από το φορολογικό μπορεί να είναι ιδιαίτερα σοβαρές για το κυβερνών κόμμα. 

Μάλιστα, όλοι οι κλάδοι που θίγονται έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις, ενώ το αρμόδιο υπουργείο και ο Κωστής Χατζηδάκης εμφανίζονται να μελετούν τις προτάσεις τις οποίες έχουν καταθέσει τόσο τα στελέχη της ΝΔ, όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

Πολλοί φοβούνται ότι αυτές οι αντιδράσεις μπορούν να φέρουν ένα νέο κίνημα της γραβάτας δημιουργώντας εντυπώσεις στην κοινωνία και ανοίγοντας μία νέα συζήτηση για το τι είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση και τι τελικά έκανε. 

Έτσι λοιπόν, το Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζεται να κινηθεί τόσο ουσιαστικά όσο και επικοινωνιακά. Οι πληροφορίες λένε ότι επιθυμεί να κάνει διορθωτικές κινήσεις που θα αφορούν το νομοσχέδιο, ενώ παράλληλα θα πρέπει συντεταγμένα να αντιμετωπίσει επικοινωνιακά το θέμα.

Ακόμα το επόμενο χρονικό διάστημα το αφήγημα που θα υιοθετήσει η κυβέρνηση είναι ότι το νομοσχέδιο είναι δίκαιο και φιλικό για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς τους απαλλάσσει από το τεκμήριο.

Παράλληλα, εν όψει της συζήτησης του νομοσχεδίου, κυβερνητικές πηγές λένε ότι όποιες αλλαγές γίνουν, δεν θα ανατρέψουν τη βασική φιλοσοφία του ελάχιστου εισοδήματος των 10.920 ευρώ και του ελάχιστου φόρου.

Κάποιες από τις προτάσεις είναι η διεύρυνση των κατηγοριών που θα μπορούν να αποδείξουν ότι είναι κάτω από το τεκμήριο, η σταδιακή επιτάχυνση της μείωσης του τέλους επιτηδεύματος, η διαφορετική αντιμετώπιση περιπτώσεων επαγγελματιών άνω των 65 ετών ή επαγγελματιών που βρίσκονται κοντά στο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης.

Διαβάστε επίσης:

Με το βλέμμα στο συνέδριο ο ΣΥΡΙΖΑ: «Λάσπη ότι ο Κασσελάκης είναι φυτευτός» και νέο άνοιγμα σε ομάδα Αχτσιόγλου

Ευρωεκλογές: Κλειδώνει τον Δεκέμβριο το εκλογικό σύστημα

Εξεταστική για τα Τέμπη: Με 266 «ναι» πέρασε η πρόταση του ΚΚΕ – Καταψήφισε το ΠΑΣΟΚ, απουσίαζαν Τσακαλώτος-Πέρκα

Keywords
Τυχαία Θέματα