Ανακοινώθηκε το ολυμπιακό πρόγραμμα του Τόκιο

ΑΘΛΗΤΙΚA

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκιο ανακοίνωσαν το πρόγραμμα και στο πρώτο άθλημα που θα πραγματοποιηθούν απονομές μεταλλίων θα είναι στη σκοποβολή και συγκεκριμένα στο αεροβόλο πιστόλι των 10 μ.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό

Στάδιο στις 24 Ιουλίου, αλλά οι αγώνες θα έχουν αρχίσει νωρίτερα, με προκριματικούς στο σόφτμπολ, στο ποδόσφαιρο των γυναικών, στην τοξοβολία και στην κωπηλασία. Η τελετή λήξης έχει προγραμματιστεί για τις 9 Αυγούστου.

Οι αγώνες κολύμβησης θα διεξαχθούν από τις 25 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου, με τους τελικούς να πραγματοποιούνται σε πρωινές ώρες (Ιαπωνίας).

Αιτία γι’ αυτό ήταν τα 6,6 δισ. ευρώ που κατέβαλε ο ραδιοτηλεοπτικός κολοσσός NBC στη ΔΟΕ για τα δικαιώματα. Οι αγώνες του στίβου θα αρχίσουν στις 31 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 9 Αυγούστου με τον μαραθώνιο των ανδρών.

Οι ώρες έναρξης των μαραθωνίων αποτέλεσαν αντικείμενο πολλών συσκέψεων, διότι οι Ιάπωνες γιατροί φοβούνται τις υψηλές θερμοκρασίες και είχαν ζητήσει να ξεκινήσουν τα αγωνίσματα στις 05.30. Τελικά αναμένεται να αρχίσουν μισή ώρα αργότερα (06.00).

Το τουρνουά της πυγμαχίας έχει προγραμματιστεί να γίνει από τις 25 Ιουλίου έως τις 7 Αυγούστου, όμως οι διοργανωτές αναφέρουν ότι το πρόγραμμα είναι προσωρινό.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι η διαμάχη που υπάρχει ανάμεσα στη ΔΟΕ και στη διοίκηση της παγκόσμιας ομοσπονδίας (ΑΙΒΑ), εξαιτίας της οποίας το άθλημα βρίσκεται στον... αέρα.

Ημέρες με πολλούς τελικούς θα είναι η 1η και η 2α Αυγούστου και οι διοργανωτές προσδοκούν ότι θα είναι δύο ημερομηνίες με υψηλή τηλεθέαση, ενώ την προτελευταία ημέρα των αγώνων (8/8) θα διεξαχθούν 30 τελικοί.

Ολυμπιακοί ΑγώνεςΔΟΕΤόκιοHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα