Ανακλήθηκε ο Γάλλος πρεσβευτής στη Ρώμη μετά τη συνάντηση του Ντι Μάιο με τα «Κίτρινα Γιλέκα»

ΚΟΣΜΟΣ

Τον πρεσβευτή της στην Ιταλία ανακάλεσε η Γαλλία, σε μία πρωτοφανή κίνηση για χώρες μέλη της Ε.Ε, μετά την συνάντηση που είχε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο με ηγετικά στελέχη των «κίτρινων γιλέκων».

Ο εκπρόσωπος του Γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών επεσήμανε ότι η απόφαση για την ανάκληση του Γάλλου πρεσβευτή για διαβουλεύσεις ελήφθη μετά τις «εξοργιστικές δηλώσεις» που «δεν έχουν προηγούμενο μετά το τέλος του Πολέμου».

lang="fr" xml:lang="fr">La France rappelle son ambassadeur en Italie pour consultations à la suite de "déclarations outrancières", qui n'ont "pas de précédent depuis la fin de la guerre" (Porte-parole du Quai d'Orsay via Reuters)

— Jean-Baptiste Huet (@jbhuet) February 7, 2019

Το Παρίσι κατηγόρησε τον Ιταλό υπουργό για υπονόμευση των σχέσεων των δύο ευρωπαίων γειτόνων.

«Αυτή η νέα πρόκληση είναι απαράδεκτη μεταξύ γειτονικών χωρών και συμμάχων στην Ευρωπαϊκή Ενωση», τόνισε εκπρόσωπος του γαλλικού ΥΠΕΞ κατά την ημερήσια ενημέρωση δημοσιογράφων.

«Ο κος Ντι Μάιο, που φέρει κυβερνητικές ευθύνες, πρέπει να φροντίζει να μην υπονομεύει, μέσα από τις επαναλαμβανόμενες ενέργειες ανάμιξης, τις διμερείς μας σχέσεις, για το κοινό συμφέρον Γαλλίας και Ιταλίας».

Ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων δήλωσε ότι πραγματοποίησε μια στάση στη Γαλλία και συναντήθηκε με το ηγετικό στέλεχος των «κίτρινων γιλέκων» Κριστόφ Σαλενσόν και υποψηφίους της αντικυβερνητικού κινήματος για τις Ευρωεκλογές του Μαΐου.

Ο «αέρας της αλλαγής πέρασε τις Άλπεις», είπε με tweet του.

Oggi con @ale_dibattista abbiamo fatto un salto in Francia e abbiamo incontrato il leader dei gilet gialli Cristophe Chalençon e i candidati alle elezioni europee della lista RIC di Ingrid Levavasseur.
Il vento del cambiamento ha valicato le Alpi. pic.twitter.com/G8E0ypLalX

Luigi Di Maio (@luigidimaio) February 5, 2019

ΙταλίαΓαλλίαπρεσβευτήςανάκλησηκίτρινα γιλέκαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Το Ποντικι
Ανακλήθηκε, Γάλλος, Ρώμη, Ντι Μάιο, Κίτρινα Γιλέκα,anaklithike, gallos, romi, nti maio, kitrina gileka