Αλγερία: Τον απήγαγαν και τον κρατούσαν όμηρο για 26 χρόνια, σε υπόγειο… 100 μέτρα από το σπίτι του! (videos)

Μια συγκλονιστική ιστορία από την Αλγερία κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του κόσμου.

Ένας έφηβος που είχε εξαφανιστεί το 1998 βρέθηκε ζωντανός το Σαββατοκύριακο στο υπόγειο του σπιτιού του φερόμενου ως απαγωγέα του – περίπου 100 μέτρα από την κατοικία της οικογένειάς του.

Ο Ομάρ Μπιν Ομράν διασώθηκε την Κυριακή από το σπίτι του επί χρόνια απαγωγέα του, αφού εξαφανίστηκε καθ’ οδόν προς το σχολείο πριν από περίπου 26 χρόνια, σύμφωνα με δημοσιεύματα των αλγερινών μέσων ενημέρωσης.

Ο κατηγορούμενος ως απαγωγέας του, ένας 61χρονος άνδρας που ζούσε μόνος του,

τέθηκε υπό κράτηση, σύμφωνα με το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Djelfa, όπως αναφέρει η New York Post.

Οι ερευνητές φέρεται να ειδοποιήθηκαν από την οικογένεια του θύματος, αφού ο αδελφός του υπόπτου υπέδειξε ότι εκείνος εμπλέκεται στην απαγωγή σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ οι δυο τους τσακώνονταν για τα κληρονομικά.

NEW: Man who disappeared 27 years ago at the age of 17, found alive 200 meters from his family's home in a neighbor's cellar.

Insane.

Omar Bin Omran of Algeria disappeared 27 years ago. He went missing in 1998 on his way to a vocational school.

A 61-year-old is in police… pic.twitter.com/idkvSCykmh

— Collin Rugg (@CollinRugg) May 15, 2024

Στη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι του άνδρα ανακαλύφθηκε μια καταπακτή κρυμμένη κάτω από άχυρο στο πάτωμα. Βρήκαν τον Ομάρ πίσω από αυτή.

Τον Ομάρ ανέλαβαν οι γιατροί, ενώ ο ύποπτος θα δικαστεί για το «αποτρόπαιο έγκλημα», όπως δήλωσε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα.

Ο φερόμενος ως απαγωγέας του εφήβου έχει επίσης κατηγορηθεί ότι σκότωσε τον σκύλο του θύματος, σύμφωνα με αλγερινά δημοσιεύματα. Ο σκύλος παρέμενε γύρω από το σπίτι του υπόπτου για έναν ολόκληρο μήνα μετά την εξαφάνιση του Ομάρ. Λίγο αργότερα, το πτώμα του σκύλου βρέθηκε μπροστά από το σπίτι της οικογένειας του Ομάρ και πιστεύεται ότι είχε δηλητηριαστεί.

Η μητέρα του Ομάρ, η οποία δεν σταμάτησε ποτέ να αναζητά τον αγνοούμενο γιο της – ένα από τα εννέα παιδιά της – πέθανε το 2013. Ενώ άλλα μέλη της οικογένειας πίστευαν ότι σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου της χώρας τη δεκαετία του 1990 και στις αρχές του 2000, η μητέρα του ένιωθε μέσα της ότι ήταν ακόμα ζωντανός.

Teen kidnapped 26 years ago rescued from neighbor’s cellar just 100 meters from Algerian home https://t.co/K6iWSAALXH pic.twitter.com/NLkPBknKzq

New York Post (@nypost) May 16, 2024

Η ίδια φέρεται να είπε λίγο πριν πεθάνει: «παρακαλώ μην σταματήσετε να ψάχνετε για τον Ομάρ. Είμαι σίγουρη ότι είναι ακόμα ζωντανός».

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί ο Ομάρ δεν κάλεσε σε βοήθεια τις σχεδόν τρεις δεκαετίες που κρατήθηκε αιχμάλωτος. Τα αλγερινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Ομάρ δεν προσπάθησε να σωθεί γιατί πίστευε οτι ο απαγωγέας του του είχε κάνει ξόρκι, αν και ίσως έφταιγε η κακή ψυχολογική του κατάσταση και οι μειωμένες πνευματικές του δυνατότητες.

Το θύμα, μετά την απελευθέρωσή του, είπε σε συγγενείς του ότι τους έβλεπε ορισμένες φορές να περπατάνε δίπλα από τον χώρο στον οποίο ήταν φυλακισμένος από ένα μικρό παράθυρο αλλά δεν μπορούσε να τους μιλήσει ή να τους φωνάξει καθώς ένιωθε ότι ήταν υπό την επήρεια κάποιας ουσίας.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Δεκάχρονο αγόρι αυτοκτόνησε μετά από ανελέητο bullying στο σχολείο (photos/videos)

Γάζα – Δολοφονική «τρέλα» Νετανιάχου: «Αποφεύχθηκε η ανθρωπιστική καταστροφή» – Φεύγουν κατά χιλιάδες από τη Ράφα οι Παλαιστίνιοι (video)

Σλοβακία: Παγκόσμιο σοκ από την απόπειρα δολοφονίας του Φίτσο – Ανέκτησε τις αισθήσεις του

Keywords
Τυχαία Θέματα