Αλεξανδρούπολη: Το μέτωπο της φωτιάς επεκτείνεται στα 60 χιλιόμετρα (χάρτης/video)

Η μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη συνεχίζεται για πέμπτη ημέρα ενώ υπάρχουν και διάσπαρτες εστίες κατά μήκος των χωριών δυτικά του νομού που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Οι φλόγες ταξιδεύουν πλέον πολύ γρήγορα και η κατάσταση είναι σχεδόν μη αντιμετωπίσιμη σε αυτές τις διαστάσεις.

Ο εθνοβιολόγος Παύλος Γεωργιάδης μίλησε στο ΣΚΑΙ για το τεράστιο μέτωπο στην Αλεξανδρούπολη

που έχει κάψει ως τώρα χιλιάδες στρέμματα γης. «Έχουμε μια πολύ μεγάλη φωτιά που έχει κατακάψει αρκετές χιλιάδες στρεμμάτων. Είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε αποτίμηση για το είδος της φωτιάς», απάντησε αρχικά σχετικό με το αν εκείνος βλέπει το φαινόμενο Backing Fire στην Αλεξανδρούπολη.

Επιπλέον συμπλήρωσε: «Πάντως μιλάμε για μια φωτιά που ξεκίνησε από ένα μικρό δασάκι στη Μελία Αλεξανδρούπολης, εξαπλώθηκε σε καλλιέργιες και σκληροφυλλική βλάστηση. Την τρίτη ημέρα είδαμε μια ακόμα μεγάλη εστία στο δάσος της Δαδιάς. Τα δύο μέτωπα ενώθηκαν και χθες είδαμε μια φωτιά ασύλληπτου μεγέθους. Οι φλόγες ταξίδεψαν πάνω από 22 χιλιόμετρα».

Όπως ανέφερε ο Παύλος Γεωργιάδης, χτες το βράδυ υπήρχε ένα μέτωπο που ξεκινούσε από το δάσος της Δαδιάς μέχρι την Παραλία των Δικέλλων, δηλαδή πρόκειται για μέτωπο 60 χιλιομέτρων συνολικά. Στον χάρτη που παρέθεσε φαίνεται το τεράστιο μέτωπο της φωτιάς. Τα πιο πρόσφατα δορυφορικά δεδομένα δείχνουν πως κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου, κάηκε μεγαλύτερη έκταση σε σχέση με τις προηγούμενες δύο ημέρες. Οι μωβ περιοχές στον παρακάτω χάρτη αντιπροσωπεύουν νέες ενεργές εστίες οι οποίες εκδηλώθηκαν τις τελευταίες 6 ώρες.

Τέλος, τόνισε πως η καλύτερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών είναι η πρόληψή τους: «Κορυφαία προτεραιότητα είναι η πρόληψη. Πρέπει αυτό το θέμα να ξεφύγει από τα χέρια της Πολιτικής Προστασίας, πρέπει να περάσει σε κάθε κοινότητα της Ελλάδας. Ενα σχέδιο που θα είναι οργανωμένο, έτσι ώστε οι Πυροσβέστες και τα σωστικά συνεργεία να μην βρίσκονται μπροστά από μη αντιμετωπίσιμες καταστάσεις. Αναγκαστικά κυνηγάμε τη φωτιά».

Διαβάστε επίσης:

Φωτιές: Μαύροι καπνοί κάλυψαν την Ακρόπολη – Μυρωδιά καμένου σε όλο το λεκανοπέδιο, τι συμβουλεύουν οι πνευμονολόγοι (Photos)

Οργή για τους «κυνηγούς κεφαλών» στον Έβρο – Φόβοι για μιμητές, συνελήφθησαν τρία άτομα, καταδίκη από Οικονόμου (Video)

Φυλή: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί δρόμοι εξαιτίας της φωτιάς

Keywords
Τυχαία Θέματα