Άλα Πουγκάτσεβα: Με τον Πούτιν τα… έβαλε η βασίλισσα της σοβιετικής ποπ

Ήταν η βασίλισσα της σοβιετικής ποπ μουσικής και μία εξαιρετικά δημοφιλής πρωταγωνίστρια της ρωσικής βιομηχανίας του θεάματος.

Κι ωστόσο στα 73 της πλέον επανέρχεται στο προσκήνιο, καθώς τολμά να τα βάλει με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο λόγος για την Άλα Πουγκάτσεβα, η οποία καταδίκασε τον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία, λέγοντας ότι σκοτώνονται στρατιώτες για «παραπλανητικούς» στόχους, που έχουν επιπτώσεις στη ζωή των απλών ανθρώπων και κάνουν την Ρωσία

ένα κράτος-παρία.

Μετά την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία οι αρχές έχουν επιβάλει καθεστώς ασφυκτικού ελέγχου των καλλιτεχνών που κάνουν αντιπολεμικές δηλώσεις. Οι επικριτές του πολέμου χαρακτηρίζονται «προδότες της πατρίδας» και επιβάλλονται υψηλά πρόστιμα σε όποιον μιλήσει. Μεταξύ αυτών και ο ηθοποιός Μαξίμ Γκάλκιν, σύζυγος της Άλα Πουγκάτσεβα. «Βάλτε με κι εμένα στη λίστα με τους ξένους πράκτορες», ήταν το σχόλιο της Άλα Πουγκάτσεβα, συντασσόμενη με όσους επικρίνουν τον πόλεμο του Πούτιν.

«Σας ζητώ να με συμπεριλάβετε στη λίστα της αγαπημένης μου πατρίδας με τους ξένους πράκτορες», είπε, απευθυνόμενη μέσω του Instagram στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης.  «Επειδή στέκομαι αλληλέγγυα προς τον σύζυγό μου, ο οποίος είναι ένας τίμιος και ηθικός άνθρωπος, ένας αληθινός και αδιάφθορος Ρώσος πατριώτης, που κάνει ευχές μόνο για ευημερία, ειρήνη και ελευθερία έκφρασης στην πατρίδα», πρόσθεσε η μεγάλη σταρ της σοβιετικής ποπ μουσικής.

Ο Μαξίμ Γκάλκιν επιθυμεί μόνο «να σταματήσουν να πεθαίνουν τα αγόρια μας για παραπλανητικούς στόχους, που κάνουν την χώρα μας παρία και επιβαρύνουν ιδιαίτερα τις ζωές των πολιτών μας», επισήμανε η Άλα Πουγκάτσεβα, η οποία δεν χρησιμοποίησε πουθενά την λέξη «πόλεμος», αλλά ήταν σαφές ότι αναφερόταν στην επίθεση στην Ουκρανία.

Τέτοιου επιπέδου κριτική από τόσο διάσημους ανθρώπους στη Ρωσία είναι σπάνιο φαινόμενο και σύμφωνα με το al Jazeera δείχνει ότι πλέον και η ρωσική ελίτ ανησυχεί ιδιαιτέρως για την τροπή που παίρνουν τα πράγματα.

Η Άλα Πουγκάτσεβα είναι μια από τις προσωπικότητες που χαίρουν θαυμασμού και εκτίμησης για δεκαετίες, καθώς με τα τραγούδια της διασκέδαζαν οι νέοι στα σοβιετικά χρόνια, αλλά εξακολούθησαν να είναι δημοφιλή και στη μετασοβιετική εποχή. Ανάμεσα στις μεγάλες επιτυχίες της είναι το Million Scarlet Roses, που κυκλοφόρησε το 1982 και το The Woman who Sings, που ήταν σάουντρακ ταινίας του 1978.

Διαβάστε επίσης:

Βασίλισσα Ελισάβετ: Συγκινημένα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας στη διάρκεια της κηδείας

Βασιλιάς Κάρολος: Δηλώνει «αυτοδημιούργητος» εκατομμυριούχος – Οι μπίζνες με τα οργανικά προϊόντα (Photos/Video)

Ο Ινδός που εκτόπισε τον Μπέζος από την κορυφή της λίστας των πλουσιότερων ανθρώπων – Κυκλοφορούσε με δίκυκλο στη Βομβάη

Keywords
Τυχαία Θέματα