Ακρόπολη: Εικόνες από το «τσιμέντωμα» του Ιερού βράχου (Photos)

Με το σχόλιο: «Τσιμέντο_on_the_rocks» επιχείρησε να περιγράψει ο διαχειριστής της σελίδας «Αθηνολόγιο» στο Facebook την εικόνα που αντίκρυσε στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, τον οποίο και επισκέφθηκε τη Δευτέρα.

Τσιμέντο με λίγο από βράχο μπορούν πλέον να απολαμβάνουν οι επισκέπτες της Ακρόπολης, μετά και την επαναλειτουργία των αρχαιολογικών χώρων που ανήγγειλε η κυβέρνηση την Παρασκευή.

Το υπουργείο Πολιτισμού προχώρησε σε παρεμβάσεις τσιμεντόστρωσης στον Ιερό Βράχο τον προηγούμενο καιρό με πρόσχημα τη «βελτίωση της

πρόσβασης στην Ακρόπολη».

Όπως αναδεικνύεται σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρά την τσιμεντόστρωση, και τη δημιουργία «μονοπατιών» στην Ακρόπολη, ορισμένοι βράχοι δεν έχουν καλυφθεί, αποκαλύπτοντας ένα ακόμη πιο αποκαρδιωτικό αισθητικό αποτέλεσμα από αυτό που φανταζόμασταν μετά το «τσιμέντωμα» του Ιερού Βράχου.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), απέστειλε ανοιχτή επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού καταγγέλλοντας ότι έχει αποκλειστεί από την Ακρόπολη με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πραγματοποιήσει αυτοψία στα έργα.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Πολιτισμού, ενώπιον των αντιδράσεων για τα έργα τσιμεντόστρωσης στην Ακρόπολη είχε υποστηρίξει ότι «με τα έργα αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών στην Ακρόπολη, ο Ιερός Βράχος καθίσταται – για πρώτη φορά – απολύτως προσβάσιμος όχι μόνον στα ΑμεΑ, αλλά και σε πολίτες με κινητικά ή άλλα προβλήματα υγείας».

Παράλληλα, είχε δηλώσει ότι «οι διαμορφώσεις, οριζοντιογραφικά και υψομετρικά, ακολουθούν τα αρχαιολογικά δεδομένα, αποκαθιστώντας τις αρχαίες χαράξεις της οδού των Παναθηναίων. Ο επισκέπτης θα έχει για πρώτη φορά την εικόνα που είχαν οι αρχαίοι Αθηναίοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα