Άκης Τσελέντης: Καταγγελία για «σχολείο-φέρετρο» στη Χίο – «Είναι σε άθλια κατάσταση» (Photos)

O φονικός σεισμός στην Τουρκία προβλημάτισε ιδιαίτερα τους σεισμολόγους και στην Ελλάδα. Άνοιξε η συζήτηση για την κατάσταση των κατασκευών στη χώρα μας – και ιδιαίτερα των δημοσίων κτιρίων όπως ειναι τα σχολεία και τα νοσοκομεία.

Ξεκίνησαν έτσι προσεισμικοι έλεγχοι σε πολλά απο αυτά. Στο πλαίσιο αυτό εκανε μια σοβαρή καταγγελία την οποία συνόδευσε με φωτογραφίες

για την κατάσταση που βρίσκεται ένα δημοτικό σχολείο στη Χίο ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης.

Μάλιστα προειδοποίησε ότι «σε περίπτωση σεισμού θα βιώσουμε νέα Τέμπη».

Στην ανάρτησή του ο Άκης Τσελέντης αναφέρεται στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Βαρβασίου στη Χίο με οχτώ τμήματα κάνοντας λόγο για «σχολείο-φέρετρο» το οποίο βρίσκεται σε άθλια κατάσταση.

Στην ίδια ανάρτηση ο σεισμολόγος παραθέτει και το σχόλιο υπαλλήλου του δήμου Χίου αλλά και την μαρτυρία κηδεμόνα παιδιού που υποστηρίζει ότι το εν λόγω σχολείο είναι έτσι τα τελευταία δύο χρόνια λόγω κακής συντήρησης.

Για προβλήματα στα επιχρίσματα κάνει λόγο σε απάντησή του ο δήμαρχος Χίου ο οποίος επιβεβαιώνει ότι το κτήριο, που κατασκευάστηκε το 1936, έχει υποστεί βλάβες από τον σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020 προσθέτοντας ότι έκτοτε έχουν τοποθετηθεί κοντέινερ στην αυλή ενώ παράλληλα προχωρούν έργα αναβάθμισης και επισκευών.

Το κείμενο της ανάρτησης του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

Ελλάδα 2023 – παιδιά ενός κατώτερου Θεού

Όλοι γνωρίζετε τον αγώνα που κάνω σε πανελλαδικό επίπεδο τα τελευταία 10 χρόνια για να αναδείξω σχολεία ερείπια σε σεισμογενείς περιοχές που φοιτούν τα παιδιά λαϊκών οικογενειών και όχι κολεγιόπαιδα.

Ένα τέτοιο σχολείο φέρετρο όπως αποκαλείται είναι το 5ο Δημοτικό σχολείο Βαρβασίου Χίου όπου λειτουργούν 8 τμήματα.

Φοβάμαι ότι σε περίπτωση σεισμού θα βιώσουμε νέα Τέμπη.
Αναμένω τον κ. Δήμαρχο να μου επιτεθεί όπως πολλοί άλλοι συνάδελφοί του ανά την Ελλάδα (όταν αναδεικνύω τέτοια θέματα), κατηγορώντας με ότι τους εκβιάζω για να μου δώσουν μελέτες! Μα η ειδικότητα μου δεν έχει να κάνει με ενισχύσεις κτιρίων. Γιατί τόσο καιρό δεν φρόντισε τα παιδιά των δημοτών του να είναι ασφαλή;

Ας διαθέσει από το κονδύλι του Δήμου λιγότερα για ζαρντινιέρες και λουλούδια η και για τραγουδίστριες σε λαϊκά προεκλογικά πανηγύρια.

Διαβάστε επίσης

Νέα Σμύρνη: Ανήλικος μαχαίρωσε τη μητέρα του – Φώναζε «τους σκότωσα όλους»

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Για τις 24 Απριλίου διακόπηκε η δίκη – Άλλαξε συνήγορο υπεράσπισης

Μετρό: Ξεκινά ο «Μετροπόντικας» της Γραμμής 4 – Συναρμολογείται στο φρέαρ της Μεσογείων (Photos)

Keywords
Τυχαία Θέματα