Ακατανόητη απόφαση για τη βία στα γήπεδα - Παρέμβαση Γραμμένου!

ΑΘΛΗΤΙΚA

Η Προσωρινή Διοικούσα της ΕΠΟ αποφάσισε την αφαίρεση των διατάξεων για «εκτεταμένα» και «μεμονωμένα» επεισόδια, γεγονός που απαλλάσσει τις ομάδες από επεισόδια στις εξέδρες. Ο Βαγγέλης Γραμμένος δήλωσε έτοιμος να διορθώσει το λάθος.

Χωρίς επαρκείς εξηγήσεις και χωρίς να μιλούν, προς το παρόν, για το σκεπτικό που έφερε αυτή την αλλαγή, οι διατάξεις για τα εκτεταμένα και τα μεμονωμένα επεισόδια αφαιρέθηκαν από τον πειθαρχικό κώδικα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. «Τα πάντα γίνονται σε συνεννόηση και υπό την

επίβλεψη των διεθνών συνομοσπονδιών», λένε χαρακτηριστικά στην ΕΠΟ, όμως τόσο στον κώδικα της FIFA, όσο και της UEFA δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο, παρότι έγινε ολόκληρη μάχη για την εναρμόνιση του ελληνικού κώδικα με αυτόν των δύο συνομοσπονδιών.

Επί της ουσίας, αυτό αφαιρεί την αντικειμενική ευθύνη των ΠΑΕ για τη βίαιη συμπεριφορά των οπαδών τους, όπως για παράδειγμα έγινε στον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Στις ποινές για εκτεταμένα επεισόδια και ανάλογα με τη βαρύτητά τους, μια ομάδα απειλούταν με βαρύτατο πρόστιμο και τιμωρία έδρας μέχρι δύο αγώνες. Για τα μεμονωμένα οι χρηματικές ποινές μπορούσαν να φτάσουν μέχρι τις 150.000 ευρώ και σε περίπτωση τρίτης και περαιτέρω υποτροπής να τιμωρηθεί η έδρα. Για όλα τα υπόλοιπα, όπως λέιζερ, ρίψη αντικειμένων, εισβολή στον αγωνιστικό χώρο έχουν διατηρηθεί οι διατάξεις και έχουν αφαιρεθεί μόνο για τα επεισόδια.

Προκαλεί λοιπόν απορία η απόφαση για κατάργηση των ποινών για περιπτώσεις οπαδικής βίας, πόσω μάλλον από τη στιγμή που η Πολιτεία έχει σταθεί αρκετές φορές στο ζήτημα της βίας στα γήπεδα και την αντιμετώπισή της. Ο Γιώργος Βασιλειάδης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι ενήμερος για τις αλλαγές και αναμένεται να τοποθετηθεί σύντομα. Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Γραμμένος, νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM δήλωσε ότι θα προχωρήσει στην άμεση και απαραίτητη διόρθωση των διατάξεων, κάνοντας λόγο για «αβλεψία» και «χοντρή παράλειψη».

Πηγή: gazzetta

βίαγήπεδααπόφασηΕΠΟΓραμμένοςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα