«Αιχμές» Τζανακόπουλου σε δικαστές: Στο «μαύρο βιβλίο» της Δικαιοσύνης η απόφαση για Ηριάννα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την επίθεσή της κατά της δικαιοσύνης συνεχίσει η κυβέρνηση. Αυτή τη φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στην απόφαση του Εφετείου για την αίτηση αναστολής της Ηριάννας.

Μιλώντας στον ραδιοφονικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε:

«Έχω την άποψη ότι μάλλον είναι μία κακή εξέλιξη, ότι τη στιγμή που άλλοι καταδικασμένοι, για πράξεις πολύ μεγάλης κοινωνικής απαξίας, έχουν θεωρηθεί άξιοι του ευεργετήματος της αναστολής, για δύο νέα παιδιά δεν θεωρήθηκε

ότι το αξίζουν», όπως είπε.

«Σήμερα θα παραμείνουν στη φυλακή ... νομίζω ότι η αυτή, η χθεσινή, απόφαση, καταγράφεται στο "μαύρο βιβλίο" της Ελληνικής Δικαιοσύνης», κατέληξε ο ίδιος.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από ανακοίνωσή του αναφέρεται καταδίκασε και εκείνος την απόφαση του δικαστηρίου.

«Η χθεσινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, με την οποία απορρίφθηκαν οι αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης της ποινής της Ηριάννας και του Περικλή, συνιστά μια απόφαση που προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Πρόκειται για μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της ελληνικής δικαιοσύνης. Τη στιγμή που κυκλοφορούν ελεύθεροι, άνθρωποι που είχαν καταδικαστεί για εξαιρετικά σοβαρά κακουργήματα, το Πενταμελές Εφετείο επέλεξε να μην προχωρήσει στην αναστολή εκτέλεσης των ποινών της Ηριάννας και του Περικλή.», αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει:

«Το πολύμορφο κίνημα συμπαράστασης, με ανθρώπους από τον χώρο των γραμμάτων, του πολιτισμού και του αθλητισμού, διανοούμενους και πολιτικές οργανώσεις, που αναπτύχθηκε, συμβάλλει ώστε η δυσαρμονία που προέκυψε από τη συγκεκριμένη απόφαση να μπορέσει να αποκατασταθεί».

Με πληροφορίες από: Στο Κόκκινο

Δημήτρης ΤζανακόπουλοςΗριάνναΔικαιοσύνηδικαστές ΣΥΡΙΖΑHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα