Άγριες συμπλοκές μεταξύ προσφύγων στον Πειραιά

ΕΛΛAΔΑ

Άγριες συμπλοκές μεταξύ Σύρων και Αφγανών προσφύγων σημειώθηκαν πριν από λίγο στην πύλη Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά. την ώρα που οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Ρομπέρτο και Τσόρι Ντομίνγκες τους μοίραζαν τρόφιμα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία τα άγρια επεισόδια ξεκίνησαν δια ασήμαντο αφορμή, για την προτεραιότητα στην ουρά που είχε σχηματιστεί.

Οι πρόσφυγες ήρθαν στα χέρια και χρειάστηκε

η επέμβαση των λιμενικών, οι οποίοι έχουν προσάγει προς το παρόν ένα άτομο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ τρεις πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο, κατά τη διάρκεια συμπλοκών για τη...φόρτιση των κινητών τηλεφώνων!

Η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά θυμίζει πλέον "καζάνι που βράζει" με σχεδόν 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής να παραμένουν εγκλωβισμένοι για περισσότερες από 20 ημέρες, από τη στιγμή που έκλεισαν οριστικά τα σύνορα στην Ειδομένη.

"Αυτά τα φαινόμενα θα είναι πλέον καθημερινά, παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας και την ενίσχυση των περιπολιών στις οποίες προχωρήσαμε, ύστερα από τα χθεσινοβραδινά επεισόδια που είχε ως συνέπεια τον τραυματισμό τριων προσφύγων.

Πρέπει πλέον να υπάρξει συντονισμός μεταξύ όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών πριν η κατάσταση βγει οριστικά εκτός ελέγχου. " ανέφερε στο "Π" υψηλόβαθμο στέλεχος του Λιμενικού.

πρόσφυγεςΠειραιάςσυμπλοκέςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα