Άγιος Παντελεήμονας: Συγκέντρωση για τη δολοφονία της Κουβανής τρανς

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στον Άγιο Παντελεήμονα για τη δολοφονία της Κουβανής τρανς, που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της το βράδυ της Δευτέρας.

Στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες άτομα που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες της δολοφονίας της Κουβανής τρανς μέσα στο σπίτι της.

Εκατοντάδες ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα που έκαναν νωρίτερα, σήμερα, οργανώσεις της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, φεμινιστικές και αναρχικές ομάδες, με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας να μετατρέπεται σε πορεία

ενάντια στην «τρανσφοβία, στον ρατσισμό και στη φτώχεια», όπως σημειώνουν στη σχετική τους ανακοίνωση.

«Την λέγαν Άννα, ήταν τρανς γυναίκα, μετανάστρια, κουήνα και αδερφή μας. Την δολοφόνησαν η τρανσοφοβία, ο ρατσισμός και η φτώχεια. Δεν ξεχνάμε. Δεν συγχωρούμε. Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα» ανέφερε το κάλεσμα για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Στο επίκεντρο της διαμαρτυρίας έχει μπει και η στάση των Αρχών στην ανακοίνωση του στυγερού εγκλήματος. Ειδικότερα, η ανακοίνωση της αστυνομίας, παρόλο που έσπευσε στο σημείο και είδε τη σορό της άτυχης Άννας βαριά τραυματισμένη, έκανε λόγο για «άνδρα» γεγονός που αποτελεί περίπτωση misgendering, δηλαδή αναγνώριση και χαρακτηρισμού ενός ατόμου με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που προσδιορίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι η σορός της βρέθηκε από τη σπιτονοικοκυρά, η οποία πήγε εκεί για να πάρει το ενοίκιο και τη βρήκε μέσα σε λίμνη αίματος.

Διαβάστε επίσης:

Ναυάγιο στην Πύλο: Επιστολή – κόλαφος 332 ακαδημαϊκών στις ελληνικές και τις ευρωπαϊκές αρχές

Σύγκρουση αυτοκινήτου με αμαξοστοιχία του Προαστιακού στην Ιερά Οδό (Photos)

Απίστευτο τροχαίο στο Ρέθυμνο: Οδηγός «καβάλησε» αμάξι γιατί δεν χωρούσε να περάσει από τον δρόμο

Keywords
Τυχαία Θέματα