Άγιοι Ανάργυροι: «Κομμένο το υλικό από τις κάμερες που παραδόθηκε στην ανακρίτρια» – Ερωτήματα για το ποιος κατέθεσε τα επίμαχα βίντεο (video)

Για «κομμένο» υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και για κωλυσιεργία στην έρευνα κάνει λόγο η δικηγόρος της μητέρας της 28χρονης Κυριακής Γριβα που δολοφονήθηκε έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η Έλενα Τζούλη υπογράμμισε: «Καταθέσαμε αίτημα το οποίο έγινε δεκτό και η ανακρίτρια έδωσε κατεπείγουσα εντολή να κατασχεθεί όλο το οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες στο ΑΤ και από τα γύρω κτίρια, γιατί το υλικό που είχε στα χέρια της, ήταν κομμένο» επιμένοντας ότι, η εξήγηση που δίνει η Αστυνομία για λειτουργία της

κάμερας μόνο με κίνηση, δεν ευσταθεί καθόλου.

«Η ανακρίτρια είχε πέντε μπλοκαρισμένα βίντεο, που δεν έπαιζαν στο δικό μου στικάκι. Με τεχνικούς δικούς της η κυρία ανακρίτρια κατάφερε και τα άνοιξε. […] Το υλικό που έχει στα χέρια της είναι μη επαρκές, δεν γίνεται έρευνα» υπογράμμισε και τόνισε πως η ίδια η μητέρα της Κυριακής Γρίβα θα μεταβεί ξανά στο Εσωτερικών Υποθέσεων, όταν της το επιτρέψει ο γιατρός της καθώς βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση.

Τόνισε όμως ότι, σε ερώτησή της προς αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., για το αν το υλικό από τις κάμερες έχει κατασχεθεί ή παραδοθεί, από τους ίδιους τους ένστολους που είναι υπό τη διερεύνηση των Αρχών, η απάντηση που πήρε ήταν: «Δεν σας απαντάω γιατι αν σας απαντήσω θα δημιουργηθεί μεγαλύτερο χαμός από αυτόν που έχει ήδη γίνει»!

Κατά την ίδια, η απάντηση αυτή αποτελεί έμμεση παραδοχή ότι δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία. 

«Σήμερα θα αιτηθούμε με εισαγγελική παραγγελία αντίγραφο της πειθαρχικής δικογραφίας των αστυνομικών που εξελίσσεται στη ΓΑΔΑ. Χθες έμαθα ότι ένας από αυτούς με αναρρωτική είναι στο χωριό του και θα υπομνηματίσει» πρόσθεσε.

Όπως είπε η δικηγόρος της μητέρας της 28χρονης δήλωσε πως αιτήθηκε να εξεταστεί το υλικό από τεχνικούς της οικογένειας της Κυριακής και πως το γεγονός ότι οι ελεγχόμενοι αστυνομικοί φέρονται να παρέδωσαν οι ίδιοι το υλικό για την υπόθεση που είναι κατηγορούμενοι (!), ενισχύει τις υποψίες το υλικό να είναι μονταρισμένο.

Επίσης, όπως είπε η Ελένη Τζούλη, η διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατείται ο γυναικοκτόνος, δεν επέτρεψε στον πραγματογνώμονα που έχει ορίσει η Εισαγγελία και τον δεύτερο που έχει ορίσει η οικογένεια να εξετάσει τον δράστη, με τη δικαιολογία ότι, «δεν υπήρξε πρότερη ενημέρωση για τη μετάβασή τους στις φυλακές».

«Θα αιτηθώ την επίσπευση όλων των διαδικασιών», είπε η δικηγόρος καταγγέλλοντας κωλυσιεργία στη διαδικασία.

Διαβάστε επίσης:

Κως: Στον εισαγγελέα οι γονείς του μωρού που πνίγηκε με την τροφή του – Κανένα σημάδι σεξουαλικής κακοποίησης στο μωρό

Νίσυρος: «Τσουνάμι» καταγγελιών για τον αρχαιοφύλακα – Σοκάρουν οι μαρτυρίες – Έδινε προφυλακτικά και sex toys στα παιδιά (video)

Εμπρησμός δύο ΙΧ στο κέντρο της Αθήνας – Υλικές ζημιές (video/photos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άγιοι Ανάργυροι, Κομμένο, – Ερωτήματα,agioi anargyroi, kommeno, – erotimata