To Google Doodle αφιερωμένο στην Ημέρα της Γης – Τι γιορτάζουμε σήμερα

Η 22α Απριλίου έχει καθιερωθεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως η Ημέρα της Γης και τη συγκεκριμένη παγκόσμια ημέρα αλλά και την πρόοδο σχετικά με την κλιματική αλλαγή τιμά και η Google με το Google Doodle να είναι αφιερωμένο σε αυτή.

Η Ημέρα της Γης αποτελεί μια

ημερομηνία κατά την οποία διοργανώνονται εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο με στόχο την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα.

Συντονίζεται παγκοσμίως από το Δίκτυο Ημέρας της Γης (Earth Day Network) και εορτάζεται σε περισσότερες από 175 χώρες κάθε χρόνο. 

Καθιερώθηκε το 1970, στις ΗΠΑ, με πρωτοβουλία του γερουσιαστή Γκέιλορντ Νέλσον και σηματοδοτεί τη γένεση του σύγχρονου περιβαλλοντικού κινήματος.

Σύντομα, εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο και σήμερα, γιορτάζεται σε περισσότερες από 190 χώρες σε όλο τον πλανήτη. Το Δίκτυο Ημέρας της Γης συντονίζει τις προσπάθειες.

Περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους κάθε χρόνο, στέλνουν το μήνυμα στις κυβερνήσεις και στους συνανθρώπους τους ότι η μάχη υπέρ του περιβάλλοντος είναι αναγκαία, η μάχη υπέρ του περιβάλλοντος είναι μάχη υπέρ του μέλλοντος της Γης.

Διαβάστε επίσης

Μάνεσης: «Σύμφωνα με την αγία AGB χθες δεν μας είδε κανείς» (Video)

Παράσταση από Γιάμαλη: Απαντά σαν εκπρόσωπος διαφόρων κομμάτων και επισκιάζει τους… κανονικούς (Video)

Τηλεφώνημα για βόμβα στον τηλεοπτικό σταθμό Open

Keywords
Τυχαία Θέματα
Google Doodle, Ημέρα, Γης –,Google Doodle, imera, gis –