Αυτό που βρήκαν μέσα στο αυτί του, δεν το πίστευαν ούτε οι ίδιοι οι γιατροί (Video)

ΥΓΕΙΑ

Ο ασθενής υπέφερε από φριχτούς πόνους στο αυτί, από πονοκεφάλους και από ιλίγγους. Μέχρι που πήγε στον ΩΡΛ, ο οποίος έφριξε με τα όσα είδε μέσα

Εκατοντάδες σκουλήκια είχαν εισβάλει μέσα στον ακουστικό του πόρο και είχαν φτιάξει φωλιά στο εσωτερικό του αυτιού του. Τρέφονταν εκεί από τις σάρκες του και αναπτύσσονταν. Η ασθένεια ονομάζεται myasis και συναντάται συχνά στις τροπικές περιοχές.

Οι πόνοι του ασθενούς γινόντουσαν εντονότεροι όταν τον δάγκωναν τα σκουλήκια. Ο 30χρονος Κινέζος από την περιοχή Guangdong, επισκέφτηκε το τοπικό νοσοκομείο. Παραπονέθηκε πως

μήνες τώρα τον πονούσε το αυτί του, αλλά τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο.

Οι γιατροί έβαλαν μέσα στο αυτί το ειδικό μηχάνημα που λέγεται ενδοσκόπιο και τα έχασαν. Τα σκουλήκια είχαν κάνει φωλιά και τον έτρωγαν από μέσα. Η αποικία τους ήταν μάλιστα εξαιρετικά πολυπληθής. Με υπομονή του καθάρισαν το αυτί και με ειδικά τσιμπιδάκια απομάκρυναν μια προς μια τις προνύμφες.

Ο ίδιος ο άνδρας είπε πως ποτέ δεν κατάλαβε κάτι να μπαίνει μέσα στο αυτί του. Η myasis εάν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα μπορεί να επιφέρει ακόμη και θάνατο. Τα ποσοστά της αγγίζουν το 8%.

Οι γιατροί θεωρούν πως μπορεί κάποια στιγμή να μπήκε στο αυτί του μια μύγα και να εναπόθεσε τα αυγά της. Στην Κίνα και σε άλλες περιοχές, κυρίως εκεί που το κλίμα είναι τροπικό τέτοια συμβάντα δεν είναι σπάνια.

αυτίΩΡΛσκουλήκια στο αυτίμύγαmyasisΚίναHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα