Την Παρασκευή η συνεδρίαση της επιτροπής «πόθεν έσχες» για τον Γ. Σταθάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελάχιστες ώρες πριν πατήσει το πόδι του την Παρασκευή και απευθυνθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο ο Φρανσουά Ολάντ, αναμένεται να συνέλθει η επιτροπή πόθεν έσχες, στις 9 το πρωί, με βασικό αντικείμενο συζήτησης την υπόθεση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Σταθάκη.

Ο Γιώργος Σταθάκης σε δήλωση του έχει αναφέρει ότι δεν έχει αποκρύψει κανένα στοιχείο όπως επίσης και ότι οι τρεις δηλώσεις του είναι απόλυτα πλήρεις και στην κρίση της Επιτροπής. Υπενθυμίζουμε ότι τον Γιώργο Σταθάκη κάλυψε πλήρως ο Αλέξης Τσίπρας

κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα. Μια κίνηση η οποία σήκωσε «κύματα» διαμαρτυρίας από την αντιπολίτευση η οποία ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός υπερασπίζεται τον υπουργό του χωρίς να περιμένει τις αποφάσεις των ελεγκτικών μηχανισμών.

«Τον Ιούνιο του 2012 εκλέχθηκα βουλευτής και υπέβαλα δήλωση πόθεν έσχες τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Η δήλωση αυτή ήταν πρώιμη και πιθανόν ατελής», ανέφερε στη δήλωση του ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Σταθάκης. Και στην συνέχεια υποστήριξε ότι «αντίθετα, η δήλωση που υπέβαλα τον Σεπτέμβριο του 2013 ήταν πλήρης και περιελάμβανε όλα τα απαιτούμενα συμπληρωματικά στοιχεία μαζί με το επίμαχο ποσό. Το ίδιο πλήρης ήταν και η δήλωση πόθεν έσχες που υπέβαλα το 2014. Αν και το θέμα είχε λυθεί με τις δύο δηλώσεις, με την ανάληψη των υπουργικών καθηκόντων μου θεώρησα σκόπιμο, και κατά πλεονασμό, να καταθέσω συμπληρωματική δήλωση τον Μάρτιο του 2015 που αφορά αποκλειστικά αυτήν του 2012 και απλώς επαναλαμβάνει τα στοιχεία που έχω καταθέσει ήδη από το 2013», κατέληγε στη δήλωση του ο υπουργός Οικονομικών.

ΣταθάκηςΕπιτροπήπόθεν έσχεςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα