Αυτή είναι η πιο οικονομική λύση για θέρμανση – Τι λένε οι ειδικοί (Video)

Το φυσικό αέριο, το κλιματιστικό, και το ενεργειακό τζάκι, είναι οι τρεις πιο οικονομικές λύσεις σε σχέση με το καλοριφέρ που καίει πετρέλαιο ενόψει του φετινού χειμώνα.

Κάθε λύση ωστόσο έχει τα υπέρ και τα κατά της. Τα θερμαντικά σώματα, οι σόμπες και το ενεργειακό τζάκι προσφέρουν πολύ καλύτερη ποιότητα θέρμανσης απ’ ότι τα κλιματιστικά, αφού, όπως και τα καλοριφέρ, θερμαίνουν τους τοίχους ενός σπιτιού, που είναι και το ζητούμενο κατά τη χειμερινή

περίοδο.

Το τελευταίο διάστημα τεράστια ζήτηση, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, εκδηλώνεται για τις σόμπες που καίνε πέλετ (υπολείμματα ξύλου). Τα πέλλετ ξύλου είναι ένα είδος βιοκαυσίμου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ειδικές σόμπες πέλλετ ή σε φούρνους κεντρικής θέρμανσης για σπίτια.

Κόστος του Πέλλετ

Λόγω της αύξησης του κόστους της ενέργειας, οι καταναλωτές επιστρέφουν σταδιακά, αλλά με δυναμική, στις παλιές τους συνήθειες, αυτές της καύσης ξύλου και πέλλετ. Ήδη η τιμή του εισαγόμενου πέλλετ καταγράφεται αυξημένη, αν και σε μικρότερο ποσοστό έναντι του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, ενώ αυτή του καυσόξυλου μπορεί να μην έχει σημειώσει ακόμη αξιοσημείωτη άνοδο, ωστόσο αναμένονται ανατιμήσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα. Για τον φετινό χειμώνα προβλέπεται η εξεύρεση της βέλτιστης οικονομικά λύσης για θέρμανση.

Για την Αθήνα το ετήσιο κόστος είναι στα 681 ευρώ, 1.025 ευρώ για τη Θεσσαλονίκη, 1.408 ευρώ για την Καστοριά και 392 ευρώ για την Κρήτη. «Οι πωλήσεις φέτος είναι σαφώς χαμηλότερες με πέρσι, οι τιμές έχουν ανέβει, ωστόσο υπάρχουν πολλοί νέοι πελάτες που έχουν βάλει σόμπες και τζάκια», είπε στην ΕΡΤ η εκπρόσωπος επιχείρησης εμπορίας καυσόξυλων και πέλλετ.

Διαβάστε επίσης:

e-ΕΦΚΑ: Σε λειτουργία ηλεκτρονική πλατφόρμα για την επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας

Folli Follie: Στο αρχείο η υπόθεση ενδεχόμενης δωροδοκίας στελεχών ΣΥΡΙΖΑ

Ακρίβεια: Νέο άλμα στις τιμές του φυσικού αερίου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτή, Video,afti, Video