Αυτή είναι η πιο μελαγχολική ημέρα του χρόνου – Γνωστή ως «Blue Monday»

ΚΟΣΜΟΣ

Πρόκειται για την πιο μελαγχολική ημέρα του χρόνου. Η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου, γνωστή και ως «Blue Monday» θεωρείται ότι φέρει αυτόν τον τίτλο.

Η θεωρία αυτή υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι εκείνη την ημέρα κατακλύζονται από δυσάρεστα συναισθήματα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μέρα του χρόνου.

Η ιδέα της «Blue Monday» γεννήθηκε το 2005, όταν ο ακαδημαϊκός Cliff Arnall, χρησιμοποίησε μια εξίσωση για να αποδείξει ότι η συγκεκριμένη μέρα έχει έντονο ψυχολογικό φορτίο. Σε αυτό συμβάλλουν ο άδειος τραπεζικός λογαριασμός μετά τις γιορτές, ο κακός καιρός

του Γενάρη και το μεγάλο χρονικό διάστημα πριν τις επόμενες γιορτές, επιβαρύνουν την ψυχολογία.

Σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα είναι η μέρα που οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο συνειδητοποιούν πόσο εκτός στόχων και προγράμματος είναι και νιώθουν μία βαθιά μελαγχολία. Μάλιστα, κι άλλοι επιστήμονες ενστερνίζονται τον Dr. Cliff.

Η διατροφολόγος Alison Clark ισχυρίζεται ότι ο Ιανουάριος είναι ο μήνας που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις υποχρεώσεις και τη σκληρή πραγματικότητα μετά τη χαλάρωση των εορτών. Η Bρετανίδα οικονομολόγος Jane Clack, ειδική σε θέματα χρεών, υπογραμμίζει ότι πολλοί καταναλωτές κατά την διάρκεια των γιορτών ψωνίζουν με πιστωτικές κάρτες και συνήθως λίγο παραπάνω από όσο αντέχει η τσέπη τους και τη μέρα εκείνη βρίσκονται αντιμέτωποι με τα χρέη τους.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι επιστήμονες που εκτιμούν ότι αυτή η θεωρία δεν μπορεί να υποστηριχθεί επιστημονικά και δεν γίνεται αποδεκτή.

Blue MondayμελαγχολίαχρόνοςημέραHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα