Αυτά είναι τα πέντε καλύτερα φθινοπωρινά κοκτέιλ (Συνταγές)

ΚΟΣΜΟΣ

 

Σε λίγες μέρες θα μπούμε στην φθινοπωρινή σεζόν και τώρα είναι η ώρα να αλλάξουμε συνήθειες όσον αφορά τα κοκτέιλ. Τα κοκτέιλ μας θα πρέπει να είναι λιγότερο φρουτένια από τα καλοκαιρινά, σε πιο ζεστές αποχρώσεις και φυσικά με πιο ισχυρή γεύση, ώστε να ξεχνάμε ότι ο καιρός αρχίζει να γίνεται λιγάκι πιο δροσερός.

Επιλέξαμε 5 κοκτέιλ τα οποία θα σας εντάξουν όμορφα στο φθινοπωρινό κλίμα, μέχρι φυσικά να αρχίσουν να πέφτουν τα πρώτα χιόνια και αρχίσουμε να επιλέγουμε κάποια κοκτέιλ για πιο χαμηλές θερμοκρασίες.

Old
fashioned

 

Συστατικά60 ml μπέρμπον ή ουίσκι1 κύβος άσπρης ζάχαρης ή 1 κοφτό κουτ. γλυκού3 σταγόνες Angostura bitters1 ακέρωτο πορτοκάλι

Διαδικασία

Σε ένα ποτήρι του ουίσκι ρίχνουμε τη ζάχαρη και την βρέχουμε με την ανγκοστούρα. Αν είναι κύβος, τον πιέζουμε με το γουδοχέρι ή ένα κουταλάκι να λιώσει καλά. Αν είναι σκληρή και δεν λιώνει εύκολα, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη σόδα (περίπου 1 κουταλιά της σούπας). Προσθέτουμε 4 – 5 παγάκια και το ουίσκι.

Με ένα μαχαίρι κόβουμε κατά μήκος του πορτοκαλιού δύο λωρίδες από τη φλούδα του. Διπλώνουμε μία-μία τις λωρίδες στη μέση, πάνω από το ποτήρι, με το εξωτερικό μέρος του φλοιού τους προς τα έξω, έτσι ώστε να απελευθερωθούν μέσα στο ποτό τα αιθέρια έλαιά τους. Ανακατεύουμε λίγο με έναν αναδευτήρα για να ανακατευτεί το ουίσκι με την λιωμένη ζάχαρη και… άσπρο πάτο!

Manhattan

 

Συστατικά40 ml rye ουίσκι ή μπέρμπον (η αυθεντική συνταγή είναι µε rye ουίσκι σίκαλης)20 ml κόκκινο βερµούτ5 ml angostura bitter

Διαδικασία

Σε ένα ποτήρι αναδεύσεως βάζετε όλα τα υλικά και άφθονο σκληρό πάγο. Ανακατεύετε µε προσοχή – µε κινήσεις από κάτω προς τα πάνω και όχι κυκλικές (γιατί έτσι δεν λιώνει εύκολα ο πάγος )- και σερβίρετε σε old fashioned ποτήρια, χωρίς να προσθέσετε άλλο πάγο.

Για πιο ξηρή εκδοχή µπορείτε να αντικαταστήσετε το κόκκινο βερµούτ µε λευκό extra dry.

Glasgow

 

Συστατικά60 ml blended ουίσκι30 ml γαλλικό βερμούτ1 κουτ. γλυκού αψέντι1 σταγόνα Peychaud’s bitters

Διαδικασία

Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ μαζί με σπασμένο πάγο. Ανακατέψτε καλά και στην συνέχεια σουρώστε σε ένα παγωμένο ποτήρι

Negroni

 

Συστατικά30 ml τζιν30 ml Campari30 ml γλυκό κόκκινο βερμούτ

Διαδικασία

Ανακατεύετε όλα τα συστατικά σε ένα σέικερ με πάγο και σουρώνετε σε παγωμένο ποτήρι με μία φέτα πορτοκάλι.

Añejo New Fashioned

 

Συστατικά60 ml Casamigos añejo tequila7,5 ml σιρόπι αγαύης2 σταγόνες orange bitters2 σταγόνες Angostura bitters

Διαδικασία

Προσθέστε τα συστατικά σε ένα σέικερ. Προσθέστε πάγο και ανακατέψτε γρήγορα για 30 έως 40 δευτερόλεπτα. Σουρώστε σε ένα ποτήρι. Προσθέστε ένα μεγάλο παγάκι και γαρνίρετε με μια φλούδα ποστοκαλιού τυλιγμένη γύρω από ένα κεράσι Luxardo.

ΚΟΚΤΕΙΛΣΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΑ ΚΟΚΤΕΙΛΣσυνταγέςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα