Αχτσιόγλου για Τσίπρα: Τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα, μαζί θα συνεχίζουμε τους αγώνες

«Τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο» για την χώρα και για την Αριστερά παγκοσμίως χαρακτηρίζει η Έφη Αχτσιόγλου τον Αλέξη Τσίπρα, στην πρώτη δήλωσή της μετά την παραίτησή του και εν μέσω σεναρίων ότι η ίδια συγκαταλέγεται στους πιθανούς διαδόχους του τέως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Η Έφη Αχτσιόγλου επισημαίνει ότι το μεγαλύτερο μάθημα από τον Αλέξη Τσίπρα

είναι ότι «έδειξε έναν άλλο δρόμο για την πολιτική και τους πολιτικούς. Δεν υπολόγισε το πολιτικό κόστος όταν έπρεπε να υπερασπιστεί αξίες και αρχές».

Αναλυτικά η δήλωσή της:

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι και θα παραμείνει ένα τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα και για την Aριστερά παγκοσμίως.

Σε συνθήκες εξαίρεσης, σε μια γωνιά της Ευρώπης, ηγήθηκε μιας πρωτόγνωρης πολιτικής ανατροπής, φέρνοντας την Αριστερά στην κυβέρνηση. Ταυτόχρονα έδειξε πως ένας άνθρωπος χωρίς δεσμούς και εξαρτήσεις από τους “νόμιμους ιδιοκτήτες” της χώρας μπορεί να γίνει πρωθυπουργός.

Αγωνίστηκε, διαπραγματεύτηκε και μετά από μια μεγάλη διαδρομή γεμάτη νίκες, ήττες, υποχωρήσεις, επιταχύνσεις και φρεναρίσματα δικαιώθηκε. Στήριξε τον κόσμο της εργασίας, έβαλε στο επίκεντρο τους πολλούς, την ανθρωπιά, τα δικαιώματα. Πήγε κόντρα στο ρεύμα του εθνικισμού, του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας. Έδειξε έναν άλλο δρόμο για την πολιτική και τους πολιτικούς. Δεν υπολόγισε το πολιτικό κόστος όταν έπρεπε να υπερασπιστεί αξίες και αρχές. Και αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο μάθημα που μας έδωσε.

Μαζί του θα συνεχίσουμε να δίνουμε αγώνες για τους πολλούς, για έναν κόσμο ισότητας και ελευθερίας, για μια κοινωνία αξιοπρέπειας».

Διαβάστε επίσης:

Κούλογλου: «Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν “δεν μπορώ να δείξω αυτή τη δημοσκόπηση στον Τσίπρα”» (video)

Μαραντζίδης για Τσίπρα: «Αντιμετώπισε γενναία τη μοίρα του, όπως οι γενναίοι μόνο ξέρουν»

Ξυδάκης για Τσίπρα: «Θα επανέλθει με κάποιον τρόπο, είναι νέος»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αχτσιόγλου, Τσίπρα, Τεράστιο,achtsioglou, tsipra, terastio