Top10 13 Οκτωβρίου: Τρίπτυχο προτιμήσεων εντείνει τον ανταγωνισμό

Τον πήχη ψηλά ανεβάζουν διαρκώς οι σειρές μυθοπλασίας. Τα δεδομένα των μετρήσεων απήχησης των σειρών είναι απλώς απόρροια όλων εκείνων των παραμέτρων που κάνουν τον κόσμο να τις επιλέγει και τα κανάλια να «χτίζουν» τηλεθέαση.

Σειρές- τηλεπαιχνίδια- δελτία ειδήσεων δείχνουν να διαμορφώνουν ένα τρίπτυχο επιλογών που παγιώνεται. Και δεν είναι μόνον οι σειρές «Σασμός», «Η γη της ελιάς» και «Άγριες μέλισσες». Έχουμε δει σε προηγούμενες μέρες και άλλες σειρές με επεισόδια τους στις διακεκριμένες θέσεις τηλεθέασης,

με πιο σταθερή την καθημερινή «Ήλιος».

Το «Survivor» όταν αρχίσει και αργότερα το «MasterChef», σε επίπεδο ριάλτι, θα πρέπει να κάνουν με κάποιο τρόπο την υπέρβαση για να καταφέρουν να στρέψουν ικανό αριθμό κεφαλών πάνω τους σε βαθμό ανάλογο που συμβαίνει με τα σίριαλ. Είναι μια πρόκληση.

Χθες στο μεταξύ η σειρά «Η γη της ελιάς» «πήρε κεφάλι» και ήταν πρώτη στις προτιμήσεις των τηλεθεατών.

Σε απόσταση… αναπνοής ο «Σασμός» και λίγο πιο πίσω οι «Άγριες μέλισσες». Η μιάμιση ποσοστιαία μονάδα που «χωρίζει» την περιβόητη σειρά του ΑΝΤ1 από την κορυφή όσο μικρή και αν φαντάζει ταυτόχρονα είναι μεγάλη, εξαιτίας του έντονου ανταγωνισμού με τα εξίσου ισχυρά θελκτικά στοιχεία, για να καλυφθεί.

Αξιοσημείωτο είναι εξάλλου, ότι τα δύο δημοφιλή τηλεπαιχνίδια ανεβάζουν διαρκώς τις αποδόσεις τους. Ο «Τροχός της τύχης» είχε χθες σχεδόν 8% τηλεθέασης. Το «Deal» είδε τον δείκτη τηλεθέασης να μετατοπίζεται, αν και ελάχιστα, προς τα πάνω, και από τη μια μέρα στην άλλη, από την ένατη θέση που είχε τερματίσει την Τρίτη 12 Οκτωβρίου, σκαρφάλωσε χθες στην έκτη.

Για πρώτη φορά μετά από καιρό και την έναρξη της σεζόν, τέσσερα δελτία ειδήσεων πλασαρίστηκαν στην δεκάδα, το ένα μάλιστα- το μεσημβρινό του Σκάι- ξεπέρασε σε τηλεθέαση τα κεντρικά δελτία αφενός του ίδιου σταθμού αλλά και εκείνα των Star και Alpha.

Διαβάστε επίσης:

Εντείνονται οι πιέσεις σε Βρυξέλλες και Λυών για να σωθεί η ελληνική υπηρεσία του Euronews

Γιώργος Τράγκας κατά ΕΣΡ: Με αγωγή αξιώνει 4,5 εκατ. ευρώ για πολιτική οικονομική και ηθική βλάβη

ΣΚΑΪ: Χτυπάει τον ανταγωνισμό με σίριαλ στην prime time ζώνη – Η μεταγραφή από την ΕΡΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα