Qatargate: Νέα έφοδος της βελγικής αστυνομίας στα γραφεία των ευρωβουλευτών Κοτσολίνο και Ταραμπέλα

Βέλγοι αστυνομικοί με πολιτικά, παρουσία του ανακριτή Μισέλ Κλεζ, πραγματοποίησαν σήμερα νέα έφοδο στα γραφεία του Ιταλού ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτσολίνο και του Βέλγου ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα στις Βρυξέλλες.

Το «ντου» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο Qatargate (Κατάργκεϊτ), μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA,

μεταδίδει το ΑΠΕΜΠΕ.

Σύμφωνα με το ANSA, συνεργάτες του Αντρέα Κοτσολίνο ανακρίνονται. Ο Ταραμπέλα αποφυλακίσθηκε στις 9 Μαϊου ενώ ο Κοτσολίνο βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στην Νάπολη.

Πριν από περίπου ένα μήνα, ο Μαρκ Ταραμπέλα υπεραμύνθηκε της αθωότητάς του, καταγγέλλοντας τη στάση του Αντόνιο Παντσέρι. Ο Βέλγος σοσιαλιστής πολιτικός αποφάσισε να μην είναι ξανά υποψήφιος στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2024, όμως σκοπεύει να ασκήσει τα καθήκοντά του για τον τελευταίο χρόνο της θητείας του.

Υπενθυμίζεται ότι, το σκάνδαλο Qatargate ξέσπασε πριν από έξι μήνες, όταν οι Βέλγοι ερευνητές εντόπισαν στη διάρκεια ερευνών στις Βρυξέλλες περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ σε μικρά χαρτονομίσματα κατανεμημένα σε βαλίτσες και σακούλες.

Διαβάστε επίσης:

Καϊλή στη «Liberation»: «Είχα παραλύσει από τον φόβο»

Άστρουντ Ζιλμπέρτο: Πέθανε «το κορίτσι από την Ιπανέμα» (video)

Ρωσία: Πανικός με το ψεύτικο διάγγελμα Πούτιν για ουκρανική εισβολή (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα