Daily Mail: Οι προτάσεις της για ήσυχες διακοπές στην Ελλάδα (Videos)

Ξεχάστε τις πολυσύχναστες παραλίες της Κρήτης, της Σαντορίνης και της Μυκόνου, αφήστε πίσω σας τις «μάχες» για μια ξαπλώστρα κι ανακαλύψτε τα κρυμμένα διαμάντια στην Ελλάδα, λέει στους αναγνώστες της η βρετανική Daily Mail και τους παροτρύνει να επισκεφτούν τις απόμερες παραλίες ή τα ορεινά χωριά στη Νάξο, να εξερευνήσουν την άγρια Μάνη, την «αυθεντική Ελλάδα» στο

Μεγανήσι.

Η Ελλάδα διαθέτει μερικές από τις πιο μερικές μαγευτικές τοποθεσίες στον πλανήτη, παραλίες που σε μαγνητίζουν (κι επιπλέον οι Έλληνες φτιάχνουν πολύ ωραίες σαλάτες), γράφει χαρακτηριστικά η Daily Mail.

Τα πιο γνωστά μέρη της Ελλάδας, όπως η Κρήτη, η Μύκονος και η Σαντορίνη γεμίζουν τουρίστες στην τουριστική περίοδο, αλλά η χώρα έχει πολλά κρυμμένα διαμάντια που σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε και είναι πανέμορφες εναλλακτικές λύσεις για όποιον θέλει να αποφύγει τον συνωστισμό.

Παξοί

Οι Παξοί είναι ένας παράδεισος με παραλίες, όπως εκείνη στον Ερημίτη, που χαρακτηρίζεται από το Tripadvisor ως ένας τόπος με «εντυπωσιακές εικόνες. «Ασυνήθιστα καταπράσινο και σε μεγάλο βαθμό παρθένο νησί» χαρακτηρίζονται οι Παξοί από το Rough Guides, που επισημαίνει ότι το νησί προτιμούν όσοι κάνουν διακοπές με σκάφη.

Το μέγεθος δεν έχει καμία σημασία γι αυτόν τον εκπληκτικό προορισμό, το μικρότερο από τα Ιόνια νησιά, που η Daily Mail προτείνει στους Βρετανούς αναγνώστες της να το προσεγγίσουν μέσω του αεροδρομίου της Κέρκυρας.

Φολέγανδρος

Συγκρίνεται συχνά με την δημοφιλή Σαντορίνη, αλλά η Φολέγανδρος είναι η πιο ήσυχη εναλλακτική λύση στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων.

«Ιδεώδης προορισμός για ήσυχες διακοπές», σύμφωνα με τους διεθνείς τουριστικούς οδηγούς, με εκπληκτική κουζίνα, πανέμορφες παραλίες, καταγάλανα νερά και απομονωμένους όρμους.

Είναι προορισμός μακριά από την κυρίαρχη τάση, αλλά αιχμαλωτίζει τους επισκέπτες με τις παρθένες παραλίες, τα λαμπερά γαλανά νερά της και την ανεπιτήδευτη αρχιτεκτονική του νησιού.

Η Daily Mail προτείνει στους ξένους να μεταβούν στην Φολέγανδρο αεροπορικώς, μέσω Σαντορίνης, κι από εκεί με το πλοίο.

Μάνη

Το Lonely Planet γράφει ότι η Μάνη προσφέρει «ένα δραματικό και ποικίλο σκηνικό», το οποίο είναι ανεξερεύνητο.

Οι προορισμοί στον κυρίως ελλαδικό κορμό συχνά παρακάμπτονται, σημειώνει η Daily Mail, προσθέτοντας ότι η «άγρια και τραχιά περιοχή» προσφέρει πολλές ευκαιρίες για περιπέτειες και εξερευνήσεις, από τους πρόποδες μέχρι την κορυφή του Ταϋγετου, τις θαλάσσιες σπηλιές, τα μικροσκοπικά χωριά που φωλιάζουν μέσα στους ελαιώνες και τους πέτρινους πύργους.

Η πρόσβαση στην Μάνη για τους ξένους είναι πιο εύκολη μέσω του αεροδρομίου της Καλαμάτας.

Νάξος

Θα ανακαλύψετε απομονωμένες παραλίες, ατμοσφαιρικά ορεινά χωριά, αρχαιολογικούς χώρους και όπως γράφει το  Lonely Planet , «αξίζουν τα λεφτά» που δίνει κάποιος για να φτάσει στο νησί.

Όπως και η γειτονική Μύκονος, που είναι διάσημη για τα ατέλειωτα πάρτι, η χώρα της Νάξου «έχει ένα απίστευτα όμορφο θαλάσσιο μέτωπο και ένα δίκτυο από περίπλοκα δρομάκια και μικρές πλατείες κάτω από το κάστρο, που βρίσκεται στην κορυφή του λόγου», γράφει η Daily Mail.

Οι παραλίες της Νάξου βρίσκονται στο top 10 του κόσμου, σύμφωνα με τις επιλογές του Tripadvisor Travellers’ Choice Awards.

Η πρόσβαση για τους ξένους είναι εύκολη μέσω των αεροδρομίων της Σαντορίνης ή της Μυκόνου, ενώ διευκολύνονται οι επισκέπτες και με τις απευθείας πτήσεις από την Αθήνα.

Σάμος

Στο αφιέρωμά της στα κρυμμένα διαμάντια της Ελλάδας, η Daily Mail μας συστήνει την Σάμο με φωτογραφίες από το λιμάνι του Πυθαγόρειου και από τις παραλίες Λεμονάκια και Ποτάμι.

Το νησί είναι «ένα τοπίο απίστευτης φυσικής ομορφιάς», που προσφέρει «ωραίες παραλίες, εκλεκτό κρασί και μνημεία ιδιαίτερης πολιτισμικής σημασίας», γράφει η βρετανική ιστοσελίδα, προσθέτοντας ότι όπου κι αν πάει κανείς στην Σάμο θα δει βουνά, σπηλιές, φαράγγια, καταρράκτες και παραλίες που εντυπωσιάζουν. Στα must για τον επισκέπτη είναι δύο μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, της unesco- η αρχαία πόλη του Πυθαγορείου και το ναός της Ήρας.

Στο σχόλιο που ανέβασε στο Tripadvisor ο χρήστης ‘Patrik Z’ , αναφέρει ότι η Σάμος είναι «ένα απίστευτο νησί, με πολύ καθαρά νερά, που αξίζει να το επισκεφτεί κάποιος».

Για την πρόσβαση στην Σάμο η Daily Mail προτείνει την πτήση από την Αθήνα, ή «το πολύ μακρύ ταξίδι με το πλοίο».

Σκόπελος

Έγινε γνωστή το 2018 από την ταινία Mamma Mia, αλλά εξακολουθεί να διαχειρίζεται σωστά την γοητεία της, σύμφωνα με το Lonely Planet. Παρά την παρέλαση αστέρων λόγω της ταινίας, η Σκόπελος γοητεύει με τα δάση, τους ελαιώνες, τα αμπέλια και τα περιβόλια με τις δαμασκηνιές και τις αμυγδαλιές.

Το νησί είναι «πιο άγριο, πιο καλλιτεχνικό και πιο χαλαρό από τη γειτονική Σκιάθο» και το στολίζουν οι αμμουδιές και οι παραλίες με τα βότσαλα.

Μεγανήσι

Για όσους ψάχνουν την «αυθεντική Ελλάδα», με τους «σπουδαίους ανθρώπους» και την χαλαρή ατμόσφαιρα- όπως γράφουν οι χρήστες του Tripadvisor – η πρόταση είναι το Μεγανήσι.

Για μπάνιο στο Φανάρι και στο Λομονάρι και για περιπάτους στα χωριά που φωλιάζουν ανάμεσα στα δέντρα, είναι οι προτάσεις των χρηστών του Tripadvisor, που επισημαίνουν επίσης ότι το Λομονάρι ενδείκνυται για «ασφαλείς καταδύσεις».

Για την πρόσβαση των ξένων προτείνεται η άφιξη στο αεροδρόμιο του Άκτιου κι απ΄εκεί ακροπλοϊκώς.

Πάρος

«Σπουδαία ομορφιά, εντυπωσιακά τοπία, μεγάλες παραλίες με κρυστάλλινα καθαρά νερά» είναι τα χαρακτηριστικά π ου επισημαίνονται για τη Πάρο, όπου τονίζεται επίσης η επάρκεια των υποδομών για τους επισκέπτες.

ΟΙ φωτογραφίες που συνοδεύουν το αφιέρωμα είναι από την Νάουσα και τις Λεύκες, με τα κατάλευκα σπιτάκια, τα πλακόστρωτα αίθρια και τα στολισμένα με λουλούδια δρομάκια.

Οι επισκέπτες προτείνουν – μέσω του  Tripadvisor – την «όμορφη» παλιά κωμόπολη Παροικιά , με τα μικρά μαγαζάκιατα, τα καφέ και τις ταβέρνες. Στα συν της Πάρου το ότι έχει συχνή ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα γειτονικά νησιά.

Διαβάστε επίσης:

Πάπας Φραγκίσκος: Επέστρεψε στο Βατικανό μετά τις εξετάσεις σε νοσοκομείο

Έκρηξη σε φράγμα στην Ουκρανία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή (photos/videos)

Μήνας του μέλιτος: Οι προτάσεις της Sun για αξέχαστες διακοπές

Keywords
Τυχαία Θέματα