Qatargate: Άνθρωπος-«κλειδί» ο υπουργός Εργασίας του Κατάρ – Οι επαφές με το Ευρωκοινοβούλιο

Αποκαλυπτικό είναι το ρεπορτάζ της βελγικής Le Soir, το οποίο δείχνει ότι στην Ντόχα υπάρχει ένα πρόσωπο που ήταν σε στενή επαφή με το Ευρωκοινοβούλιο και αυτός είναι ο υπουργός Εργασίας του Κατάρ, Αλί Μπεν Σαμίχ Αλ Μαρί.

Ο Αλί Μπεν Σαμίχ Αλ Μαρί συμμετείχε σε διεθνείς θεσμούς, όπως ο Αραβικός Σύνδεσμος και το Φόρουμ Ασίας-Ειρηνικού, ενώ συχνά παρουσιαζόταν ως μέλος της «κοινωνίας των πολιτών του Κατάρ» και ήταν επικεφαλής της Εθνικής

Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Κατάρ επί μία δεκαετία.

Ο Αλ Μαρί ασχολήθηκε με το ζήτημα της αξιοπιστίας του Κατάρ σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Από τον Οκτώβριο του 2021 ο Αλ Μαρί είναι υπουργός Εργασίας. Η χώρα του έχει εγκρίνει μεταρρυθμίσεις στο εργατικό δίκαιο, διεθνείς φορείς θεωρούν ότι δεν έχουν εφαρμοστεί πλήρως. Ο ίδιος κράτησε σκληρή στάση: ποτέ δεν δέχτηκε τη δημιουργία ταμείου αποζημίωσης για τους εργάτες που έχασαν τη ζωή τους στα εργοτάξια.

Παρά ταύτα, για τους ξένους συνομιλητές του έδινε την εντύπωση του «ανοιχτού», προοδευτικού ανθρώπου, για τα δεδομένα της χώρας τουλάχιστον.

Την ίδια ώρα, μέσα στο 2022 οι επαφές με το Ευρωκοινοβούλιο πύκνωσαν.

Τον Μάιο, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, τον υποδέχθηκε στις Βρυξέλλες.

Στα τέλη Οκτωβρίου είχε συναντηθεί στην Ντόχα με την Εύα Καϊλή, αντιπρόεδρο ακόμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

HE Dr. Ali bin bin Samikh Al Marri, the Minister of Labour met Roberta Metsola, EP President. The meeting comes within the framework of joint cooperation between the Qatari Ministry of Labour and the European Parliament.@RobertaMetsola pic.twitter.com/taCNsChPYH

— وزارة العمل (@MOLQTR) May 11, 2022

Στις 14 Νοεμβρίου ο Αλ Μαρί μίλησε στην υποεπιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Παρόντες ως μέλη της επιτροπής ο Μαρκ Ταραμπέλα και ο Αντρέα Κοτσολίνο, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στην έρευνα για το Qatargate.

Διαβάστε επίσης:

Qatargate: Στους γονείς του Φραντσέσκο Τζόρτζι επεκτείνεται η έρευνα

Πάνω από 2 εκατομμύρια ψήφοι υπέρ του Snoop Dogg για να αποκτήσει το Twitter

Επιτροπή για την εισβολή στο Καπιτώλιο: Εισήγηση για ποινική δίωξη στον Τραμπ (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα