Mega: Έτοιμα τα «όπλα» του για τη «μάχη» της σεζόν 2023-2024

Συνολικά έξι παραγωγές μυθοπλασίας, υψηλών προδιαγραφών, θα παρατάξει το Mega από το ερχόμενο φθινόπωρο, από τις οποίες κάποιες θα ριχτούν στη «μάχη» για την τηλεθέαση από το δεύτερο μισό της σεζόν.

Η πολύκροτη «Γη της Ελιάς» θα περάσει στον τρίτο κύκλο της με πλοκή και συντελεστές που θα ανανεώσουν το ενδιαφέρον και θα ωθούν το δείκτη τηλεθέασης σε διψήφιες αποδόσεις.

Στο πρόγραμμα θα ενταχθεί από την αρχή της σεζόν η κοινωνική σειρά «Milky Way» μικρής φόρμας – ολοκληρώνεται σε οκτώ επεισόδια η πλοκή της- του βραβευμένου

(με Χρυσό Φοίνικα καλύτερης ταινίας μικρού μήκους το 2019) Βασίλη Κεκάτου.

Η πλοκή εστιάζει στην ιστορία μιας έφηβης η οποία πάει κόντρα σε αυτό που ο περίγυρος της πάει να τής επιβάλει ως σωστό και ηθικό, για να βρει το δρόμο της , διεκδικώντας το- μάλλον όχι αυτονόητο για πολλούς- δικαίωμα της αυτοδιάθεσης.

Ο Κεκάτος εντάσσει χωροταξικά την πλοκή της ιστορίας του σε ένα, χωρίς όνομα, ορεινό αστικό κέντρο και παρακολουθεί την 17χρονια Μαρία, η οποία τελειώνοντας το λύκειο θέλει να γίνει χορεύτρια. Τα όνειρα «γκρεμίζονται» όταν μένει έγκυος από τον φίλο της τον Τάσο. Παίζουν οι Κορίννα Ντουλλάαρτ, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Γιούλικα Σκαφιδά, Θέμις Μπαζάκα, Αργύρης Μπακιρτζής, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης κ.ά..

Το κανάλι της Συγγρού ποντάρει πολλά επίσης στην τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου «Το Ναυάγιο» του Σπύρου Πετρουλάκη με θέμα το πολύνεκρο ναυάγιο του οχηματαγωγού «Ηράκλειο» κοντά στη βραχονησίδα Φαλκονέρα το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου 1966.

Ο Πετρουλάκης κράτησε το τραγικό γεγονός και πάνω του «έχτισε» μια ιστορία με έρωτες, ρομαντισμό και συγκίνηση. Μια σκληρή, συνάμα τρυφερή ιστορία, με κλιμάκωση στην πλοκή της ενώ με τη χρήση του πρωθύστερου εμπλουτίζεται με ιστορίες και πορείες ζωής που θα αναμετρηθούν με το σήμερα. Τη σκηνοθεσία κάνει ο Γιάννης Χαριτίδης και σε κομβικούς ρόλους θα δούμε τους Αναστασία Παντούση και Γιάννη Στάνκογλου.

Πριν από κάποιες ημέρες άρχισαν τα γυρίσματα του δεύτερου κύκλου της ιστορικής- βιογραφικής σειράς «Άγιος Παΐσιος-Από τα Φάρασα στον ουρανό» τα οποία πιθανόν να ενταχθούν στον προγραμματισμό του σταθμού στις αρχές του 2024

Τα νέα επεισόδια εστιάζουν στην επιστροφή του Παΐσιου στην Κόνιτσα, τέλος δεκαετίας του ’50 και στην ανοικοδόμηση της μονής Στομίου, έπειτα από τις εκτεταμένες καταστροφές που προκάλεσαν με πυρπόληση της τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής το 1943. Τον «παρακολουθούν» στο ταξίδι του στο Σινά, όπου ασκήτεψε για μια διετία με τελικό προορισμό, έπειτα από άλλα δύο χρόνια, το Περιβόλι της Παναγίας με έμφαση στο διάστημα κατά την ασκητική ζωή του στο κελί του, Παναγούδα, μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από την Σκήτη του Αγίου Παντελεήμονα. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα κρατά και πάλι ο Προκόπης Αγαθοκλέους.

Αρχές του 2024 θα αρχίσει επίσης και η προβολή επεισοδίων της ιστορικής δραματικής σειρά «Famagusta» -η νέα πρόταση των Ανδρέα Γεωργίου, Βάνας Δημητρίου, Κούλλη Νικολάου– με αφορμή τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Η υπόθεση της σειράς, βασισμένη σε γεγονότα, θα είναι ενταγμένη χρονικά στο παρόν με αναδρομές στο παρελθόν καθώς παρακολουθεί μια οικογένεια Κυπρίων που έχει αγνοούμενο κατά την τουρκική εισβολή.

Η πλοκή βασίζεται σε όσα συνέβησαν στο νησί στις 14 Αυγούστου 1974, τότε που ο χρόνος «πάγωσε» στην Αμμόχωστο το πάλαι ποτέ πόλη στολίδι της Κύπρου.

Η έρευνα και συγγραφή αληθινών ιστοριών των αγνοουμένων/ ιστορικά γεγονότα είναι του Δημήτρη Τοκαρή, το σενάριο είναι της Βάνας Δημητρίου, η σκηνοθεσία του Αντρέα Γεωργίου. Παίζουν οι Χρήστος Λούλης, Γρηγόρης Βαλτινός Γιάννης Μπέζος, Κοραλία Καράντη. Τα γυρίσματα άρχισαν πριν από μερικές ημέρες και θα γίνουν σε Αθήνα, Κύπρο, Λονδίνο.

Προς το Μάιο θα δούμε, με όσα ισχύουν ως τώρα, τα νέα επεισόδια του «Maestro»- δεν χρειάζεται συστάσεις- του Χριστόφορου Παπακαλιάτη ώστε μετά την προβολή τους στη γραμμική τηλεόραση να αρχίσουν να ανεβαίνουν στο Netflix.

Τα γυρίσματα των νέων επεισοδίων είναι σε εξέλιξη, θα γίνει αναγκαστική διακοπή τους επόμενους μήνες καθώς οι Παξοί «βουλιάζουν» από κόσμο, και όλη η ομάδα θα επιστρέψει στο νησί το Σεπτέμβριο, όταν θα έχει «σπάσει» η τουριστική κίνηση για να ολοκληρωθεί η κινηματογράφηση σκηνών που έχουν απομείνει.

Διαβάστε επίσης:

Κως: Φεύγει από το νησί ο σύντροφος της Αναστάζια – Δεν θεωρείται ύποπτος από τις αρχές (videos)

Ηράκλειο: Φωτιά σε λεωφορείο του αστικού ΚΤΕΛ – Τρόμαξαν οι επιβάτες

Συνελήφθη ξανά ο καταδικασμένος για παιδεραστία Νίκος Σειραγάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα