Μητσοτάκης από Χαλκιδική: Επιχείρηση συμπίεσης των κομμάτων δεξιά της ΝΔ

Σε προσπάθεια άσκησης πίεσης στα κόμματα που βρίσκονται στα δεξιά της ΝΔ επιδόθηκε ο πρόεδρος του κόμματος που την Τρίτη πραγματοποιεί περιοδεία στη Χαλκιδική

Μιλώντας σε συγκέντρωση στον Πολύγυρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι στόχος της ΝΔ είναι να εκλέξει δύο βουλευτές στο νομό, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, «πρέπει να συμπιέσουμε και κάποια μικρότερα κόμματα και κομματίδια, τα οποία έκαναν την εμφάνισή τους κυρίως στα δεξιά της ΝΔ.

Κόμματα τα οποία ήταν παντελώς άγνωστα, επικαλέστηκαν το θρησκευτικό συναίσθημα και νομίζω

ότι παραπλάνησαν κάποιους συμπολίτες μας, οι οποίοι πίστεψαν ότι με αυτόν τον τρόπο εκφράζουν την πίστη τους, ψηφίζοντας ένα συγκεκριμένο μικρό κόμμα».

Τόνισε δε ότι «η Ορθοδοξία είναι πολύ μεγάλη για να φυλακίζεται στα όρια ενός κόμματος. Η πίστη μάς ενώνει, δεν μας διχάζει και σε καμία περίπτωση τα ζητήματα της Εκκλησίας δεν μπορούν να είναι αντικείμενο προεκλογικής κομματικής αντιπαράθεσης.

Θέλω, λοιπόν, κι από δω να στείλω ένα μήνυμα, σε όλες και σε όλους: τα εκκλησιαστικά να τα αφήσουμε έξω από τις πολιτικές διαφωνίες και να μην εμπλέκουμε σε καμία περίπτωση την Ορθοδοξία με τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διακυβέρνηση του τόπου».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι οι πολίτες «θα αξιολογήσετε κι εσείς εδώ, ειδικά στη Μακεδονία, στη βόρεια Ελλάδα, τι σημαίνει ουσιαστικά, στην πράξη, υπεύθυνος πατριωτισμός.

Ένα από τα μεγάλα ζητήματα της κάλπης της 25ης Ιουνίου είναι ποιος θα διαχειριστεί τα εξωτερικά και αμυντικά ζητήματα της χώρας σε μια πολύ δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία και ποιος μπορεί να συνεχίσει αυτή τη μεγάλη προσπάθεια την οποία έχουμε ξεκινήσει να καταστήσουμε τη χώρα ισχυρό πόλο σταθερότητας και ανάπτυξης στην Ανατολική Μεσόγειο».

Δεσμεύτηκε, δε, ότι «αυτή η στιβαρή εξωτερική και αμυντική πολιτική θα συνεχιστεί με κυβέρνηση της ΝΔ. Θα εξακολουθούμε να επενδύουμε στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, να χτίζουμε γερές συμμαχίες.

Η φωνή της Ελλάδος να ακούγεται στην Ευρώπη. Θα εξακολουθούμε να προστατεύουμε τα σύνορά μας, όπως το κάναμε εδώ και τέσσερα χρόνια με αποτελεσματικότητα αλλά και με ανθρωπιά.Ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί, παρά το γεγονός ότι κάποιοι τον αντιπαλεύουν.

Και θα αφήσουμε στην κρίση των πολιτών αυτούς οι οποίοι σε όποια ευκαιρία βρίσκουν -έχουν τη δυνατότητα και την ευκαιρία ουσιαστικά-  αντί να υπερασπίζονται τη χώρα, να στοχοποιούν τη χώρα και να δίνουν τελικά επιχειρήματα στην τουρκική προπαγάνδα».

Παράλληλα, υπογραμμίζοντας της σημασία η ΝΔ να έχει ισχυρή αυτοδυναμία, είπε ότι «επειδή είναι πιθανό στην επόμενη Βουλή να έχουμε περισσότερα των πέντε κομμάτων, γι’ αυτό και σας ζητώ να ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο τον πήχη των προσδοκιών μας.

Για να έχουμε μία σταθερή κυβέρνηση, με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία το βράδυ της Κυριακής, με ορίζοντα τετραετίας», αφήνοντας και πάλι αιχμές για την απλή αναλογική, λόγω της οποίας, όπως είπε, «χάνουμε, λοιπόν, ένα μήνα, με κόστος για το κράτος, γιατί κάθε εκλογή στοιχίζει, με ταλαιπωρία, γιατί πρέπει κάποιοι άνθρωποι να ξαναπάνε να ψηφίσουν. Γιατί; Για το καπρίτσιο της απλής αναλογικής. Γιατί γι’ αυτό έγιναν όλα αυτά».

Υπογράμμισε, δε, ότι «Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς. Δεν μπορούμε να πάρουμε ρίσκο αυτή τη στιγμή με το μέλλον της χώρας και μόνο σήμερα η σταθερή κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να εξασφαλίσει μέλλον, προκοπή και σταθερότητα.

Διότι στο κάτω-κάτω δεν υπάρχει και καμία άλλη πρόταση διακυβέρνησης. Όλοι οι άλλοι διαγκωνίζονται για το ποιος θα είναι πρώτος στην αντιπολίτευση. Ποιος θα έχει το ρετιρέ της κεντροαριστερής πολυκατοικίας. Μόνο που στις εκλογές ψηφίζουμε για κυβέρνηση, όχι για αντιπολίτευση».

Διαβάστε επίσης

Τσαπανίδου: Καταπέλτης για Μητσοτάκη και ΝΔ το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων για τα Τέμπη

ΠΑΣΟΚ: Επίθεση στον Σκυλακάκη – «Ομολόγησε την αναξιοπιστία της Νέας Δημοκρατίας»

Λοβέρδος για Μπουρχάν Μπαράν: Αν δεν είχε ανασκευάσει, θα τον είχα πετάξει από το παράθυρο! (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα