Louis Vuitton: «Τίναξε τη μπάνκα» για να είναι ο χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024

Μετά από μήνες συζητήσεων, ο όμιλος LVMH ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα είναι ο χορηγός των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024. Η LVMH δαπάνησε 150 εκατομμύρια ευρώ για να σφραγίσει τη συνεργασία, σύμφωνα με πηγές.

Με την ανακοίνωση της LVMH μπαίνει τέλος στα σενάρια που κυκλοφορούσαν εδώ και μήνες για τη συμμετοχή του ομίλου στους Αγώνες. Οι συζητήσεις έλαβαν μέρος στο συνέδριο Grand Palais Éphémère,

στο οποίο συμμετείχαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LVMH Bernard Arnault, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024 Tony Estanguet, η δήμαρχος του Παρισιού Anne Hidalgo και η Γαλλίδα υπουργός Αθλητισμού και Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων Amélie Oudéa-Castéra.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο όμιλος πολυτελών ειδών θα είναι χορηγός των Ολυμπιακών αγώνων. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, ο όμιλος θεωρεί τη διοργάνωση ως ιδανική πλατφόρμα διαφήμισης του ρόλου του LVMH ως ηγέτη της χειροτεχνίας και της γαλλικής κληρονομιάς, ενώ στόχος του είναι η διακριτική παρουσία των brands του ομίλου, χωρίς υπερβολικές εμφανίσεις λογότυπων που μπορεί να «μειώσουν» την εικόνα του.

Με άλλα λόγια, η συμμετοχή του LVMH στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 θα μπορούσε να περιλαμβάνει καμπάνιες και στοχευμένες ενέργειες υψηλής αισθητικής στα social media και σε άλλες πλατφόρμες για τις κορυφαίες εταιρείες της. Μια παρόμοια ιδέα παρουσιάστηκε στο 2022 FIFA World Cup στο Κατάρ τον περασμένο Νοέμβριο.

Η συνεργασία αυτή, παράλληλα, αντικατοπτρίζει τη δύναμη της LVMH και τον βασικό ρόλο της στη γαλλική οικονομία: ο μεγαλύτερος όμιλος πολυτελείας στον κόσμο διαθέτει 75 οίκους, συμπεριλαμβανομένων των Louis Vuitton, Dior, Loewe, Guerlain και Dom Pérignon, και κατατάσσεται στην πρώτη θέση στον χρηματιστηριακό δείκτη CAC 40. Επισημαίνεται πως κάποια brands της LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton έχουν υπάρξει χορηγοί σε αγώνες, όπως για παράδειγμα η ωρολογοποιία Hublot, που ήταν ο επίσημος χρονομέτρης του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου.

Αν και όροι της συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστοί, μέχρι στιγμής ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν πως  το brand κοσμημάτων Chaumet της LVMH θα σχεδιάσει τα μετάλλια των αγώνων, ενώ κρασιά και οινοπνευματώδη ποτά που παράγονται από την Moet Hennessy θα σερβίρονται στους φιλοξενούμενους. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των Αγώνων, η LVMH θα παρέχει επίσης οικονομική υποστήριξη και ένδυση αθλητών.

Ως μέρος της συνεργασίας της, η LVMH θα συμμετάσχει επίσης στη φιλανθρωπική οργάνωση French Popular Relief για την υποστήριξη ενός προγράμματος για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στον αθλητισμό για 1.000 παιδιά και νέους ηλικίας 4 έως 25 ετών.

Παράλληλα, κορυφαίες γαλλικές επιχειρήσεις σπεύδουν να εξασφαλίσουν  συμφωνίες για χορηγίες, καθώς η προβολή την οποία υπόσχονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι σημαντική. Η Air France έκλεισε μια συμφωνία για να γίνει χορηγός, με τον CEO, Ben Smith, να λέει στο Bloomberg: «Αυτό δεν είναι φιλανθρωπία. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την Air France να δείξει τον καλύτερο εαυτό της και να βοηθήσει να δείξει τα καλύτερα της Γαλλίας και τα καλύτερα του Παρισιού. Πιστεύουμε ότι ο κίνδυνος αρνητικής απόδοσης σε αυτή την επένδυση είναι σχεδόν μηδενικός». Το ύψος του ποσού που έδωσε δεν είναι γνωστό.

Υπενθυμίζεται πως οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 26 Ιουλίου και 11 Αυγούστου του 2024, κυρίως στη γαλλική πρωτεύουσα, αν και ορισμένα αγωνίσματα θα πραγματοποιηθούν στη Μασσαλία και την Ταϊτή. Θα ακολουθήσουν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες μεταξύ 28 Αυγούστου και 8 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Entersoft: «Βλέπει» και νέες εξαγορές στη Ρουμανία – Στο 30% η πρόβλεψη ανάπτυξης για το 2023

Apple: Απαντά σε Meta και Microsoft με το project τεχνητής νοημοσύνης «Ajax»

Bloomberg: Προβλέπει στροφή του Τουρισμού στη βόρεια Ευρώπη με αφορμή τις φωτιές στην Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Louis Vuitton, Τίναξε, Ολυμπιακών Αγώνων, Παρισιού 2024,Louis Vuitton, tinaxe, olybiakon agonon, parisiou 2024