Lockdown: Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά για τα νέα μέτρα (LIVE)

ΕΛΛAΔΑ

 

Σε ανακοινώσεις σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων προστασίας από την ραγδαία εξάπλωση που έχει ο κορωνοϊός, προχωρούν από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, έπειτα από την ανακοίνωση του νέου γενικευμένου lockdown, που έκανε νωρίτερα ο πρωθυπουργός. 

Με γκρι

χρώμα παρουσιάζεται πλέον ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19, για ολόκληρη τη χώρα.

Το πώς φτάσαμε στο δεύτερο γενικό lockdown, εξήγησε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η επιδημική καμπύλη δείχνει ότι η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τα 1.600 κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα». Σύμφωνα με τον καθηγητή, «από το τέλος Οκτωβρίου έχει αυξηθεί εκθετικά η επιδημία του ιού στην Ελλάδα», ενώ «σε σχέση με την ηλικία διάγνωσης, τις τελευταίες επτά ημέρες έχουμε 1.000 άτομα στις ομάδες που είναι σε μεγαλύτερο κίνδυνο».

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δημοσιοποίησε στη συνέχεια ένα πρόσθετο πακέτο μέτρων ύψους 3,3 δισ. ευρώ. Μεταξύ αυτών, η εφάπαξ έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ (αναλογικά για τις ημέρες που τέθηκαν σε αναστολή εργασίας τον Νοέμβριο) για όσους εργάζονταν έως χθες, η διεύρυνση της «επιστρεπτέας προκαταβολής 4» που πλέον θα ανέλθει σε 1 δισ. ευρώ, η άμεση επιστροφή στους ιδιοκτήτες ακινήτων του 1/2 της ζημίας τους που θα έχουν λόγω της υποχρεωτικής μείωσης των ενοικίων, η επέκταση κατά δύο μήνες των επιδομάτων ανεργίας, καθώς και η ενίσχυση με 400 ευρώ σε περίπου 130.000 μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους.

ΧαρδαλιάςμέτραLOCKDOWNHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα
Lockdown, Χαρδαλιά, LIVE,Lockdown, chardalia, LIVE