Just Stop Oil: Aκτιβιστές στο Λονδίνο ψέκασαν πορτοκαλί μπογιά σε εκθέσεις πολυτελών αυτοκινήτων (Photos/Videos)

Οι ακτιβιστές της οργάνωσης Just Stop Oil, τους οποίους τα λαϊκά έντυπα στην Αγγλία αποκαλούν «οικο-ζηλωτές», ξαναχτύπησαν ρίχνοντας πορτοκαλί μπογιά σε εκθέσεις πολυτελών αυτοκινήτων στην πλατεία Μπέρκλεϊ του Λονδίνου, συνεχίζοντας για 26η μέρα τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για το κλίμα.

Δύο κοπέλες, η 28χρονη Κάρμεν Λιν και η 31χρονη Έμα Μπράουν ταξίδεψαν από τη Σκωτία και εφοδιασμένες με δύο συσκευές εκτόξευσης χρώματος έβαψαν τις προσόψεις τις βιτρίνες των εκθέσεων αυτοκινήτων, όπου υπήρχαν πολυτελή μοντέλα

Bugatti, Ferrari και Bentley.

BREAKING: LUXURY CAR DEALERSHIPS PAINTED ORANGE

At 8:30am today, two Just Stop Oil supporters sprayed orange paint over several luxury car dealers on Berkeley Sq and Bruton St, including HR Owen Bugatti, Jack Barclay Bentley, Bentley Motor Cars London and Ferrari Mayfair pic.twitter.com/gZhjIQDedw

Just Stop Oil (@JustStop_Oil) October 26, 2022

Οι δύο κοπέλες βρέθηκαν στις 8.30 το πρωί στην πλατεία Μπέρκλεϊ και με ταχύτατες και συντονισμένες ενέργειες έβαψαν πορτοκαλί τις βιτρίνες, αξιώνοντας από την κυβέρνηση να σταματήσει την αδειοδότηση για την εκμετάλλευση νέων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Στη συνέχεια παρέμειναν στο σημείο εξηγώντας τα κίνητρα της πράξης τους.

Σε βίντεο που ανέβασε στα social media η οργάνωση Just Stop Oil, η Κάρμεν Λιν αναρωτιέται «πως είναι δυνατό να πωλούνται και να αγοράζονται πολυτελή αυτοκίνητα όταν υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν ούτε να φάνε ή να ζεστάνουν τα σπίτια τους».

«Όταν υπάρχουν άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που υποφέρουν και πεθαίνουν εξαιτίας των καταστροφικών συνεπειών της κλιματικής κρίσης, η κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα», λέει η Κάρμεν Λιν στο βίντεο.

"Why are millions of children in poverty in this country, while people are buying SUVs from @BentleyMotors… It's obscene. I'm surprised this stuff isn't happening more.

There is a reason we are so poor, and it's because there are more and more rich people getting richer." pic.twitter.com/AxdY6SEI8I

Just Stop Oil (@JustStop_Oil) October 26, 2022

Άνδρες της Μητροπολιτικής Αστυνομίας έφθασαν στο σημείο μετά από 15 λεπτά και συνέλαβαν τις δύο ακτιβίστριες, οι οποίες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για βανδαλισμό.

Η Κάρμεν Λιν είναι φοιτήτρια αρχιτεκτονικής από τη Γλασκώβη. «Πληρώνουμε αφόρητους λογαριασμούς για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που θα πληρώσουν τα παιδιά μας. Οι νέες άδειες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο είναι θανατική καταδίκη για ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Μπορεί να μας ρίξετε στη φυλακή, αλλά δεν θα σταματήσετε την οργή γι αυτή την κυβέρνηση που πετάει εκατομμύρια ανθρώπους στο περιθώριο. Δεν ζητούμε να μην δοθούν νέες άδειες, το απαιτούμε», εξηγεί η Κάρμεν Λιν στο βίντεο που ανέβηκε στα social media.

"How far do the British people have to be made poor before we start standing up for ourselves?"@JustStop_Oil supporters spray paint over Bentley, Ferrari and Bugatti luxury car dealerships in London.

"Inequality is one of the leading causes of the climate crisis." #JustStopOil pic.twitter.com/P6DQkaCEBN

— Rich Felgate (@richfelgate) October 26, 2022

Η Έμα Μπράουν, 31 χρόνων, από τη Γλασκώβη, λέει στο δικό της μήνυμα: «Ήρθαμε από τη Σκωτία για να απαιτήσουμε από αυτή την τοξική κυβέρνηση στο Γουεστμίνστερ να κάνει άλλη μία στροφή 180 μοιρών. Αυτή τη φορά για το ενεργειακό σύστημα. Μακριά τα χέρια σας από το πετρέλαιο της Βόρειας Θάλασσας, αναβαθμίστε τις ανανεώσιμες πηγές που θα αποτρέψουν την πλήρη καταστροφή του κλίματος και μειώστε τους λογαριασμούς μας».

Τι δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης στο BBC

Η ενέργεια διαμαρτυρίας έγινε την ώρα που δύο ακτιβιστές της οργάνωσης Just Stop Oil ήταν προσκεκλημένοι σε εκπομπή του ραδιοφώνου του bbc, όπου ανέφεραν ότι με τις τακτικές «παρεμπόδισης της καθημερινότητας» εξασφαλίζουν ότι όλοι θα ενημερωθούν «για την πολύ, πολύ σοβαρή απειλή εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής».

Ο Ίντιγκο Ραμπέλοφ, που ήταν ένας από τους προσκεκλημένους του bbc, ερωτηθείς κατά πόσο είναι αποδεκτή η τακτική της παραβίασης του νόμου, απάντησε: «υπάρχουν πολλές φορές, που είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσετε πως είναι σωστό οι άνθρωποι να παραβιάζουν τον νόμο». Και εξήγησε ότι «εάν καίγεται κάποιο σπίτι και θέλω να σώσω ένα παιδί, θα σπάσω το παράθυρο, παρόλο που αυτό θεωρείται βανδαλισμός. Εάν υπάρχει μία κυβέρνηση  που διώκει μία ομάδα ανθρώπων, θα τους κρύψω στο σπίτι μου ανεξάρτητα από τον κίνδυνο που αναλαμβάνω ο ίδιος. Εάν υπάρχει μια κυβέρνηση που συνεχίζει την τακτική των εξορύξεων πετρελαίου και φυσικού αερίου, παρά τις προειδοποιήσεις από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, τότε θα την σταματήσω».

Από την 1η Απριλίου έχουν γίνει 1900 συλλήψεις υποστηρικτών και ακτιβιστών της οργάνωσης Just Stop Oil και επτά από αυτούς εκτίουν σήμερα ποινές φυλάκισης.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Πιέσεις στον Πούτιν για επίδειξη δύναμης λιγο πριν τη μάχη της Χερσώνας (Videos)

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν – Μελόνι για την Ουκρανία

Ρίσι Σούνακ: Ο βαθύπλουτος πεθερός του που θεωρείται «ο Μπιλ Γκέιτς της Ινδίας» πλένει μόνος του… τα πιάτα (Videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα