H Μόσχα διαρρέει φωτογραφίες του Πριγκόζιν μεταμφιεσμένου με περούκες και στολές

Έφοδο στην έπαυλη του Γιεβγκένι Πριγκόζιν πραγματοποίησε η αστυνομία μετά από εντολή του Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος επιχειρεί να τον ταπεινώσει μετά την ανταρσία που ξεκίνησε πριν από περίπου 15 ημέρες, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η φιλοκρεμλινική εφημερίδα Izvestia δημοσίευσε χθες φωτογραφίες και βίντεο με ένοπλους αξιωματικούς να ερευνούν το μέγαρο του Πριγκόζιν, ενώ ο ίδιος ήταν εξόριστος στη Λευκορωσία.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, ανακάλυψαν τεράστιες κρύπτες με επιθετικά όπλα και

πυρομαχικά, αποθήκες με ράβδους χρυσού, έναν βαλσαμωμένο αλιγάτορα και μια κορνιζαρισμένη φωτογραφία που φέρεται να απεικονίζει τα κομμένα κεφάλια των εχθρών του Πριγκόζιν.

Οι εικόνες από την έφοδο περιλαμβάνουν, επίσης, μια μεγάλη ντουλάπα που περιείχε πολλές διαφορετικές περούκες, διαφορετικού στιλ και χρώματος.

Την ίδια στιγμή μια σειρά από φωτογραφίες που υποτίθεται ότι δείχνουν τον Πριγκόζιν να φοράει τις περούκες ως μέρος διάφορων μεταμφιέσεων διέρρευσαν σε υποστηριζόμενα από το κράτος ρωσικά κανάλια στο Telegram.

Οι υποστηρικτές του Πριγκόζιν δήλωσαν ότι η διαρροή των εικόνων μπορεί να παραβιάζει τους αυστηρούς νόμους για την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας, υποδηλώνοντας πως ενεργούσε ως κρατικός πράκτορας, δεδομένων των δεσμών της Wagner με τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας, την GRU.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, ισχυρίστηκε σήμερα ότι ο Πριγκόζιν επέστρεψε στην Αγία Πετρούπολη – αν και η τοποθεσία του αρχηγού της Βάγκνερ παραμένει άγνωστη, με πολλούς από τους μαχητές του να έχουν εγκατασταθεί σε στρατόπεδα στο έδαφος της Λευκορωσίας.

The Russian security forces continue to allow leaks to the media after the searches of Yevgeny Prigozhin.

This time a part of his selfies archive was published.

Which Prigozhin are you today? pic.twitter.com/YNyV9elL9p

— NEXTA (@nexta_tv) July 5, 2023

Υποστηρίζεται πως ο δισεκατομμυριούχος Πριγκόζιν είχε χρησιμοποιήσει τις μεταμφιέσεις στην Αφρική και στη Μέση Ανατολή, καθώς προωθούσε τα συμφέροντα του Πούτιν και ανέπτυσσε δυνάμεις της Βάγκνερ.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Επτά συλλήψεις για «τρομοκρατική οργάνωση» – Η σύνδεση με το Ισλαμικό Κράτος

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Στο «φως» η διαθήκη του – Τι αφήνει στη σύντροφο και τα παιδιά του

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μόσχα, Πριγκόζιν,moscha, prigkozin