FT: Πενθήμερη κατάπαυση του πυρός για να απελευθερώσει ομήρους ζήτησε η Χαμάς και αρνήθηκε το Ισραήλ

Την ώρα που το Ισραήλ εξαπολύει γενικευμένη επίθεση στη Γάζα από αέρα, γη και θάλασσα και εντείνονται οι φόβοι ότι ο πόλεμος θα κλιμακωθεί σε μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση που θα προσελκύει ένοπλες ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν, οAli Barakeh, υψηλόβαθμο στέλεχος της πολιτικής ηγεσίας της Χαμάς δήλωσε ότι οι όμηροι θα απελευθερωθούν με αντάλλαγμα μια 5ήμερη κατάπαυση του πυρός, αλλά οι Ισραηλινοί στρατιώτες δεν θα απελευθερωθούν, θα κρατηθούν για ανταλλαγή, μεταδίδουν οι Financial Times.

Ο

Barakeh δικαιολόγησε τις επιθέσεις στο Ισραήλ λέγοντας ότι η Χαμάς τη θεωρούσε «αμυντική επιχείρηση», «αναγκαία απάντηση στα κατοχικά εγκλήματα του Ισραήλ».

Αναγνώρισε ότι η επίθεση της Χαμάς «δεν θα ήταν επιτυχής χωρίς τη βοήθεια των συμμάχων μας Ιράν και Χεζμπολάχ», αλλά είπε ότι κανείς πέρα από τη στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς δεν γνώριζε για την επίθεση, ούτε καν οι ανώτεροι πολιτικοί ηγέτες.

Hamas spokesperson stated that those who were captured would be released in exchange for a 5-day ceasefire, but Israeli soldiers would not be released; they would be held for an exchange.

-Financial Times

— EHA News (@eha_news) October 27, 2023

Η Χαμάς κρατά περισσότερους από 200 ομήρους που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης, συμπεριλαμβανομένων αμάχων και πολιτών των ΗΠΑ, της Ταϊλάνδης και της Ευρώπης. Μέχρι στιγμής, η Χαμάς έχει απελευθερώσει τέσσερις αμάχους μονομερώς.

Το Κατάρ, σύμμαχος των ΗΠΑ που φιλοξενεί το πολιτικό γραφείο της Χαμάς, επιδιώκει να μεσολαβήσει σε μια συμφωνία για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση όλων των αμάχων ομήρων. Ωστόσο, η Χαμάς θέλει το Ισραήλ να σταματήσει τους βομβαρδισμούς και να επιτρέψει την είσοδο καυσίμων και βοήθειας στη λωρίδα, σύμφωνα με τον Barakeh.

Ο Barakeh είπε ότι η Χαμάς θα απελευθερώσει ξένους ομήρους με αντάλλαγμα μια πενθήμερη κατάπαυση του πυρός. Είπε ότι θα υπάρξουν πρόσθετοι όροι για την απελευθέρωση Ισραηλινών αμάχων.

BREAKING: Israeli PM Netanyahu's spokesman rejects calls for ceasefire and says 'we will no longer live with this reality' and that the war is not being fought to 'deter Hamas', but that instead 'we have decided that Hamas must be gone'.

— The Spectator Index (@spectatorindex) October 27, 2023

«Όποιος ειλικρινά ενδιαφέρεται για τις ζωές των πολιτών θα πρέπει να απαιτήσει την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων», είπε ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος.

Διαβάστε επίσης:

Ο Λευκός Οίκος προειδοποιεί το Ιράν: Σε περίπτωση επίθεσης θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο

Μπόρις Τζόνσον: Ξεκινά τηλεοπτική εκπομπή στο GB News (Video)

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Ερντογάν αποποιείται το ρόλο του μεσολαβητή και καλεί 6 αρχηγούς κρατών σε συλλαλητήριο για τη Γάζα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πενθήμερη, Χαμάς, Ισραήλ,penthimeri, chamas, israil