Νύχτα – κόλαση στη Γάζα: Άγριο σφυροκόπημα από το Ισραήλ και επέκταση των χερσαίων επιχειρήσεων (Videos)

Ο ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος Ντάνιελ Χαγκάρι σε συνέντευξη Τύπου, είπε ότι οι χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα επεκτείνονται, καθώς οι βομβαρδισμοί του θύλακα εντείνονται απόψε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι κάτοικοι της πόλης της Γάζας θα πρέπει να μετακινηθούν νότια, παρά τις ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις που συνεχίζονται εκεί.

The current massive bombing of Gaza pic.twitter.com/8PXg9KDYjN

Sprinter
(@Sprinter99800) October 27, 2023

«Καλούμε τους κατοίκους της πόλης Γάζας να μετακινηθούν νότια», ανέφερε πριν από λίγο ενώ τόνισε ότι «είμαστε προετοιμασμένοι σε όλα τα μέτωπα για να διαφυλάξουμε την ασφάλεια του Ισραήλ».

Πρόσθεσε ότι το Ισραήλ θεωρεί «εθνικό καθήκον» την επιστροφή των ομήρων που κρατά η Χαμάς στη Γάζα.

Τα πλήγματα στη Γάζα έχουν αυξηθεί «κατά πολύ» και θα συνεχιστούν, πρόσθεσε ο υποναύρχος Ντάνιελ Χαγκάρι. «Θα συνεχίσουμε να πλήττουμε την Πόλη της Γάζας και τα περίχωρά της», είπε στην ανακοίνωση που έκανε από τηλεοράσεως.

Στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας σημειώνονται σφοδροί βομβαρδισμοί που ξεκίνησαν περίπου στις 19.00 (ώρα Ελλάδας και τοπική).

Σφοδροί βομβαρδισμοί

Σφοδροί βομβαρδισμοί είναι σε εξέλιξη στη Γάζα. Η κυβέρνηση της Χαμάς ανακοίνωσε εξάλλου ότι έχουν διακοπεί οι τηλεπικοινωνίες και το Ίντερνετ στον παλαιστινιακό θύλακα. Το Netblocks, ένας οργανισμός που παρακολουθεί την κυβερνοασφάλεια και την πρόσβαση στο Ίντερνετ σε όλον τον κόσμο, έκανε λόγο για «κατάρρευση» των συνδέσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Confirmed: Live network data show a collapse in connectivity in the #Gaza Strip with high impact to Paltel, amid reports of heavy bombardment; the company is the last remaining major operator to supply service as connectivity declines amid ongoing fighting with Israel pic.twitter.com/nDPf7HnjKF

— NetBlocks (@netblocks) October 27, 2023

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Al Jazeera στη Γάζα, «Τις τελευταίες δύο ώρες, ακούμε εντατικές αεροπορικές επιδρομές και εντατικές οβίδες πυροβολικού ταυτόχρονα, κάτι που είναι κάτι ασυνήθιστο – που σημαίνει ότι η ισχύς είναι πολύ μεγαλύτερη από τις προηγούμενες ημέρες.

«Σήμερα είναι η χειρότερη από την άποψη της ισχύος των ισραηλινών πυρών, και μπορούμε να ακούσουμε κάποιες εκρήξεις… που προέρχονται επίσης από τη θάλασσα, συγκεκριμένα στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

«Οι αεροπορικές επιδρομές και οι οβίδες του πυροβολικού εντείνονται τώρα στα βόρεια.

«Νωρίτερα, υπήρξαν έντονες αεροπορικές επιδρομές και στο νότο, όπου [το Ισραήλ] ζήτησαν από τους ανθρώπους την περασμένη εβδομάδα να μετακινηθούν και οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που μετακινήθηκαν θεώρησαν ότι θα μπορούσε να είναι λίγο πιο ασφαλές».

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος λέει ότι “έχασε εντελώς την επαφή” με τις ομάδες επειγόντων περιστατικών στη Γάζα

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος δήλωσε ότι «έχασε εντελώς την επαφή με την αίθουσα επιχειρήσεων στη Γάζα και όλες τις ομάδες μας που επιχειρούν εκεί», μετά τη μαζική αύξηση των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στον θύλακα.

«Ανησυχούμε βαθύτατα για την ικανότητα των ομάδων μας να συνεχίσουν να παρέχουν τις ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ειδικά επειδή αυτή η διακοπή επηρεάζει τον κεντρικό αριθμό έκτακτης ανάγκης «101» και εμποδίζει την άφιξη οχημάτων ασθενοφόρων στους τραυματίες και τους τραυματίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

PRCS: We have completely lost contact with the operations room in #Gaza Strip and all our teams operating there due to the Israeli authorities cutting off all landline, cellular and internet communications. We are deeply concerned about the ability of our teams to continue…

— PRCS (@PalestineRCS) October 27, 2023«Κάτι μεγαλύτερο ετοιμάζει το Ισραήλ»

Η ένταση των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών τις τελευταίες δύο ώρες, σε συνδυασμό με την κατάρρευση της επικοινωνίας, είναι ένδειξη ότι κάτι «μεγαλύτερο» πρόκειται να συμβεί στη Γάζα, μεταδίδει το Al Jazeera.

«Αυτό είναι μια ένδειξη, από την προηγούμενη εμπειρία μας… είτε ετοιμάζονται για κάτι μεγαλύτερο – θα μπορούσε να είναι μια χερσαία επιχείρηση – είτε ότι οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή των κρατουμένων πρόκειται να επιτύχουν κάτι».

Σειρήνες στην Ασκελόν και σε πόλεις στα σύνορα με Γάζα

Το στρατιωτικό σκέλος της Χαμάς ανακοίνωσε απόψε ότι εκτόξευσε «ομοβροντία ρουκετών» προς το ισραηλινό έδαφος, σε απάντηση για τους σφοδρούς βομβαρδισμούς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

«Ομοβροντία ρουκετών προς τα κατεχόμενα εδάφη (σ.σ. το Ισραήλ) σε απάντηση για τις σφαγές (Παλαιστίνιων) αμάχων» αναφέρεται στην ανάρτηση των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ στην πλατφόρμα Telegram.

Την ίδια ώρα, η Χαμάς καλεί τους Παλαιστίνιους στη διασπορά, την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, την Ανατολική Ιερουσαλήμ και όσους βρίσκονται στα «εδάφη του 1948» (ο όρος που πολλοί Παλαιστίνιοι χρησιμοποιούν για να αναφερθούν στο Ισραήλ, σε σχέση με τη Νάκμπα του 1948) να «κινητοποιηθούν» για να υποστηρίξουν Γάζα.

Σε ανακοίνωσή της, η ομάδα είπε ότι θεωρεί το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και άλλα δυτικά έθνη που υποστηρίζουν το Ισραήλ «πλήρως υπεύθυνα για τη σειρά αποτρόπαιων σφαγών» που έχουν διαπραχθεί κατά των ανθρώπων στη Γάζα.

Η ομάδα καλεί τα αραβικά έθνη καθώς και τη διεθνή κοινότητα να αναλάβουν άμεση δράση για να σταματήσουν τα «εγκλήματα και σφαγές» κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα.

Gaza now

Without water, without electricity, without food, without medicine, without internet, without a decent life.

Gaza lives under Israel's hell
Every day there is bombing, destruction, and a human massacre! pic.twitter.com/eTqxQAaAzV

— عبدالسلام الحارثي (@abd_hfc1) October 27, 2023

Γκάλαντ: Θα έχει μεγάλη διάρκεια η χερσαία επίθεση στη Γάζα

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ ανέφερε ότι το Ισραήλ αναμένεται να εξαπολύσει μια χερσαία επίθεση στη Γάζα σύντομα, η οποία θα είναι μακρά και δύσκολη, και θα έχει στόχο να καταστρέψει ένα τεράστιο δίκτυο σηράγγων που χρησιμοποιούν οι ηγέτες της Χαμάς στην περιοχή.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η χερσαία εισβολή θα περιλαμβάνει μεγάλες δυνάμεις, υποστηριζόμενες από αεροπορικές επιδρομές και «θα πάρει πολύ χρόνο», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Υπογράμμισε ότι θα ακολουθήσει μια τρίτη φάση μαχών χαμηλότερης έντασης, καθώς το Ισραήλ καταστρέφει «θύλακες αντίστασης».

Τα νοσοκομεία της Γάζας αναζητούν καύσιμα για να λειτουργήσουν γεννήτριες έκτακτης ανάγκης που τροφοδοτούν θερμοκοιτίδες και άλλο σωτήριο εξοπλισμό, αφού το Ισραήλ διέκοψε όλες τις παραδόσεις καυσίμων στη Γάζα στην αρχή του πολέμου, αναγκάζοντας το μοναδικό εργοστάσιό του να κλείσει.

Ο Γκάλαντ ανέφερε ότι το Ισραήλ πιστεύει ότι η Χαμάς θα κατάσχει κάθε καύσιμο που εισέρχεται. Σημείωσε ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί γεννήτριες για να αντλεί αέρα στις σήραγγες εκατοντάδων μιλίων της, οι οποίες προέρχονται από περιοχές αμάχων.

Διαβάστε επίσης:

Ολλανδία: Επίθεση στον ακροδεξιό ηγέτη του FvD – Διακόπτει την προεκλογική εκστρατεία του (Videos)

Ο Λευκός Οίκος προειδοποιεί το Ιράν: Σε περίπτωση επίθεσης θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο

Μπόρις Τζόνσον: Ξεκινά τηλεοπτική εκπομπή στο GB News (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ισραηλινός, Γάζας, Μετακινηθείτε,israilinos, gazas, metakinitheite