Creta Farms: Προστασία από τους πιστωτές ζητά η κρητική αλλαντοβιομηχανία

ΕΛΛAΔΑ

 

Πίστωση χρόνου προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξυγίανσης της Creta Farms μέσω της εισόδου στρατηγικού επενδυτή θα ζητήσει η κρητική αλλαντοβιομηχανία από το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με το capital.gr, η κρητική αλλαντοβιομηχανία θα καταθέσει αίτηση στο Πρωτοδικείου Ρεθύμνου για υπαγωγή της στο άρθρο 106α του πτωχευτικού κώδικα για προσωρινή προστασία από τους πιστωτές της.

Η αλλαγή δ.σ. κατ’ απαίτηση των τραπεζών,

ανοίγει τον δρόμο για την προσφυγή στο άρθρο 106α.

Η προσφυγή στο άρθρο 106 Α αποτελεί το δεύτερο βήμα, μετά την αλλαγή της διοίκησής της που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την προσφυγή της στα άρθρα 106β ή δ του πτωχευτικού κώδικα, και την είσοδο στρατηγικού επενδυτή. 

Την ίδια στιγμή η εταιρεία, η οποία έχει πληγεί από τον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει μεταξύ των αδελφών Δομαζάκη, κατάφερε να πληρώσει χθές το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών που είχε προς τους εργαζόμενούς της. Με βάση πληροφορίες η εταιρεία οφείλει 1 μήνα δεδουλευμένα στους εργαζόμενούς της. Σήμερα στην κρητική αλλαντοβιομηχανία εργάζονται 650 άτομα, από τα 800 και πλέον που απασχολούνταν στις αρχές του καλοκαιριού, εκ των οποίων οι 300 είναι ημερομίσθιοι.

Σε ό,τι αφορά στο καθημερινό business, έχει εκπονηθεί πλάνο παραγωγής προκειμένου αυτή να ξεκινήσει μόλις μπουν τα 4 εκατ. ευρώ της ενδιάμεσης χρηματοδότησης από τις Τράπεζες ενώ οι εγγυητικές έχουν ξεκινήσει και πάλι να επανεκδίδονται για την αγορά πρώτων υλών από τους προμηθευτές.

Οι 5+1 ενδιαφερόμενοι επενδυτές

Σχετικά με τη διαδικασία που "τρέχει” για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή, η 17η Νοεμβρίου έχει ορισθεί ως η ημερομηνία κατά τη διάρκεια της οποίας οι 6 ενδιαφερόμενοι επενδυτές που έχουν καταθέσει μη δεσμευτικές προσφορές θα πρέπει να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές. Εκτός από το business plan, οι δεσμευτικές προσφορές θα πρέπει να συνοδεύονται από Proof of Funds και από εγγυητική ύψους 500.000 ευρώ.

Με την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών ξεκινά ένας νέος γύρος, αυτός της αξιολόγηση των προσφορών που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει 7-10 ημέρες και εν συνεχεία ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις με τους δύο προτιμητέους επενδυτές που θα καταθέσουν την καλύτερη προσφορά.

Το επόμενο βήμα είναι η διενέργεια διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες για τους όρους, τις λεπτομέρειες, το πλαίσιο και τις εξασφαλίσεις της συμφωνίας και η ανάδειξη του επενδυτή που θα αναλάβει την τύχη της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας.

Ακολουθεί η κατάθεση του σχεδίου εξυγίανσης της εταιρείας και η προσφυγή της στα άρθρα 106β&δ του Πτωχευτικού Κώδικα, κάτι που εκτιμάται ότι θα γίνει μέσα στον Ιανουάριο. Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές που έχουν καταθέσει μη δεσμευτική προσφορά είναι ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος μέσω της εταιρείας Νίκας, ο κ. Δουζόγλου, ο βασικός μέτοχος της Γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, ο Δ. Βιντζηλαίος της Impala, το fund HIG και ομάδα επενδυτών από τις ΗΠΑ

Creta FarmsπροστασίαπιστωτέςαίτημαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα